oua decorate cu servetele

Oua de Pasti decorate cu servetele, metoda creativa si ingenioasa de a decora oua de Paste, folosim servetele de masa cu modele pe care le decupam si le lipim de oua cu niste albus de ou. Cum decoram oua de Pasti cu servetele?

oua de Pasti decorate cu servetele

Prima data am experimentat aceasta metoda pentru a scrie o postare pe blogul Laurei Larentiu.

Rezultatul a fost unul pe cat de aspectuos pe atat de ingenios. Si, da, cu putina indemanare si straduinta, acestea pot ajunge a fi vedetele decorative ale mesei pascale in familie. Laolalta, normal, langa traditionalele oua rosii la care nu as renunta in nici un caz. Ouale decorate cu servetele sunt mai degraba un adaos simpatic, decorativ si un prilej minunat de a avea o activitate in familie placuta. Totusi, trebuie sa precizez ca acest gen de decor cere oarecare indemanare si se recomanda copiilor mai marisori si care stau bine la capitolul indemanare. Nu e pentru binevoitori cu doua maini stangi. Pentru aceia mai degraba as recomanda oua decorate curcubeu caci, dupa cum vedeti in fotografia de mai jos, sunt mai usor de facut si mai putin sensibile la detalii.

Oua curcubeu
Tehnica decorativa pentru ouale de Pasti, simpla, aspectuoasa, de efect pe masa de sarbatoare
Vezi reteta
oua curcubeu
oua curcubeu
oua curcubeu decorate pentru Pasti

Oricum, niste manute indemanatice pot face, cu aceasta tehnica, mici bijuterii pascale. Sunt foarte decorative si pot fi oferite si cadou.

Cateva observatii personale

  1. Cand vine vorba de aceasta tehnica, conteaza in primul rand, culoarea oualor. Se pot folosi atat oua albe cat si oua rosii dar in mod diferit. Pentru oua albe, merge orice culoare de servetel, practic e ca o panza alba, inca neatinsa de culoare. Cand vine vorba de oua rosii, clar vor merge cam majoritatea servetelelor colorate dar nu cele albe cu pe modele diverse pe fond alb. Cel putin, eu cred asta, luand, normal, in calcul, propriul gust.
  2. In al doilea rand, e important sa folosim servetele in trei straturi, de buna calitate. Modelele sa fie nu prea mari, sa aiba o marime potrivita pentru a fi intins pe suprafata unui ou si sa arate estetic. E, de asemenea, destul de important sa decupam fiecare model in parte, a incerca sa intinzi o bucata prea mare de servetele pe ou, poate fi mult mai dificil decat sa aplici din loc in loc bucatele de modele si sa le lipesti cu albus.
  3. Albusul folosit pentru lipirea modelelor va intari, in acelasi timp, coaja. Sa nu fiti surprinsi ca ouale vor fi putintel mai greu de spart. Pe de alta parte, asta este o veste buna daca participi la un concurs de spart oua. Ai mari sanse sa castigi cu niste oua aspectuoase de Pasti decorate cu servetele.

Reteta VIDEO

Oua de Pasti decorate cu servetele, tehnica explicata in scris

Ca de obicei in casuta cu bunatati, aveti mai jos reteta atat in format scris cat si in varianta filmata. Pentru mai multe retete video, te poti abona pe canalul Youtube (click pe link), pentru a primi de veste imediat ce public ceva nou, apasati si pe clopotelul de notificare.

Oua de Pasti decorate cu servetele

Foarte aspectuoase aceste oua de Pasti decorate cu servetele, nu se fac greu, sper ca v-am testat si pe voi cat sa incercati cat de curand.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating