oua vopsite curcubeu

Oua vopsite curcubeu, aperitiv pascal, foarte aspectuoase si usor de facut, o variatie interesanta la traditionalele oua de Paste. Cum se fac oua vopsite curcubeu? Procedeul explicat pas cu pas atat scris cat si VIDEO

oua vopsite curcubeu

Recunosc ca mie imi plac foarte mult metodele traditionale de vopsit oua. Atat cele facute cu vopsele naturale cat si cele cu vopsele din comert.

Dar mai ales cand ai copii, sa explorezi metode mai neconventionale de a colora ouale. Nu se fac greu si aduc multa culoare si originalitate mesei pascale de familie.

Pentru ouale vopsite curcubeu avem nevoie de culori chimice din comert. Cred ca se pot folosi si culori naturale dar procesul ar fi ceva mai complicat si ar dispare parte din distractie, va spun drept. Plus, cu culori naturale, fiind un proces mai laborios, nu poate fi o activitate placuta in familie la care sa ajute si copiii. Si ar fi chiar pacat sa nu-i faceti parte din toata operatiune, o sa vedeti sca o sa le placa foarte tare, asa cum le-a placut si alor mei – cam de la 4 – 5 ani incolo zic eu ca va pot ajuta la aceasta …treaba, cu nitel sprijin din partea voastra.

Cateva trucuri pentru cele mai aspectuoase oua curcubeu

  • folositi oua cat mai deschise la culoare. Chiar daca folositi oua cu culoare naturala maronie, alegeti o nuanta cat mai deschisa.

Daca aveti oua de casa, puteti testa albirea oualor de care am vorbit aici https://youtu.be/7C-tgo5mbrE Totusi trebuie sa recunosc ca eu una nu as recurga la albire chiar da coaja ar fi suficient de rezistenta. Ea se va subtia iar vopseaua ar patrunde la albus. Dat fiind ca folosim vopsea chimica, ar fi mult mai bine daca coaja ar proteja albusul din interior de a se colora.

  • puneti culorile tinand cont si de nuantele ce se pot obtine cand doua din culorile primare se contopesc. Albastrul cu galbenul duc la culoarea verde, portocaliul se obtine prin unirea rosului cu galbenul, albastrul si rosul duc la culoarea violet. Contopirea la mai mult de doua culori duce la culoarea maro, asa ca recomand o alaturare de maxim doua culori pentru nuante vii si placute.
  • Cu cat oul e mai maroniu natural, cu atat petele de culoare sa fie mai mari si mai clar delimitate. Coaja de culoare maronie nu permite expunerea unei palete prea largi de nuante. Dupa cum vedeti in fotografia de mai jos, si ouale maronii ies frumoase vopsite astfel dar e bine ca petele de culoare sa fie mai mari ci mai clar aplicate. Am lasat chiar si spatii intre culori caci nuanta naturala a oului da un aspect estetic interesant per total. Ouale albe permit mai multe nuante si culori sa fie evidentiate.

  • Ca sa nu va patati pe maine, folositi manusi de cauciuc cand manevrati vopseaua. Eu nu prea folosesc ca nu le suport si, nu stiu din ce motiv, parca nu am aceeasi indemanare cand sunt cu manusi pe maini.
  • Dupa cateva ore de stat in servetelele colorate, ouale se scot si se ung cu o bucata de slanina care va da un luciu deosebit cojii.

Putem vopsi prin aceasta metoda toate ouale sau putem alterna cu metoda clasica. adica dupa ce am vopsit prin metoda curcubeu un numar de oua – cate vrem noi, la restul de vopsea mai adaugam lichid fierbinte (vedem necesarul pe punga vopselelor), eventual adaugam mai putin decat prevede acolo pentru ca o parte din vopsea am folosit-o deja pentru ouale curcubeu si continuam vopsirea in stil clasic, scufundand ouale in vopsea pentru circa 5 – 10 minute in functie de ce nuanta vrem sa obtinem.

Reteta VIDEO

Oua vopsite curcubeu – explicatii scrise

Ca de obicei in casuta cu bunatati, aveti mai jos reteta in format scris iar sus in varianta filmata. Pentru mai multe retete video, te poti abona pe canalul Youtube (click pe link), pentru a primi de veste imediat ce public ceva nou, apasati si pe clopotelul de notificare.

Foarte aspectuoase aceste oua vopsite curcubeu, sper sa incercati si voi metoda.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating