Pe această pagină veți găsi rețete tradiționale , specifice pentru masa de Paște dar nu numai. Traditional, pe masa pascală sunt nelipsite ouale rosii, mielul, cozonacii si un desert gen pasca. Dar aceste bucate nu sunt ceva uniform, local exista adaptari. Nu putem ignora, de asemenea, ca afara primavara si-a acstigat drepturile, avem acum pe piata ridichi, leurda, ceapa verde, care arata extrem de apetisant pe un platou alaturi de cas sau urda proaspete de la piata, salate, diverse aperitive. Traditional, in multe regiuni, desertul acestei sărbători este pasca. Însă la mine in regiune de pildă, nu există acest desert, gospodinele alegând să-și răsfețe familia cu prăjituri la alegere. Mai jos aveți atât rețete specifice perioadei pascale cât și alte diverse rețete care pot fi un adaos apetisant pe platourile de sărbatoare. tot ce îți rămâne, este să alegi după pofta inimii și, nu uita: cea mai mare bucurie a Paștelui vine din inima noastră. Spor la gătit și nu uita să-mi lași o vorbă la comentarii.