|

Chiftele de conopida, reteta simpla, de post, rapida si gustoasa VIDEO

Chiftele vegane de conopida, reteta culinara vegana, de post, gatita cu ingrediente naturale, cu o textura fina si gust delicios.


reteta video



O reteta foarte gustoasa, vegana, de post este cea de chiftele de conopida, chiftelute cum imi place mie sa le alint – caci le fac micute cat o nuca si sunt atat de usor de savurat incat dispar rapid de un platoul de servire , n-au nici o sansa in fata pofticiosilor familiei. Trebuie s-o incercati….

Stiti ca eu sunt mare fana conopida. O mananc si cruda si gatita, este si foarte versatila. În plus este foarte sănătoasă. Conținând antioxidanți naturali, această leguma ne ajută în menținerea sănătății și previne îmbătrânirea prematură.

Un aperitiv simplu dar foarte gustos => Salata de conopida cu maioneza si usturoi

chiftele cu conopida
chiftele de conopida

O reteta pe care o recomand calduros => Muschi tiganesc facut in casa

Conține, de asemenea,  vitamine esentiale, carotenoizi, fibre, zaharuri solubile, minerale si compusi fenolici. Consumul ei poate ajuta și preveni în acutizare bolilor cardiovasculare, în tulburările neurodegenerative și conține compuși anti-cancer. Având doar 26 de calorii la 100 de grame, este un ajutor neprețuit pentru mentinerea siluetei și e de real folos și pentru persoanele care suferă de diabet.

Simpla si usurica => Supa crema de conopida

Aceaste chiftele de conopida nu erau in forma initiala o reteta de post, adica mai contineau si ou si cascaval. Am adaptat-o in asa fel incat sa poata fi consumata in post, cu ingrediente exclusiv vegetale. Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase. Si ca sa va conving de acest lucru, va invit sa urmariti si videoclipul retetei in care este prezentata prepararea retetei pas cu pas……Nu ezitati sa printati reteta si sa o incercati alaturi de mine…. Astept cu nerabdare impresiile voastre.

Aspectuoasa si sanatoasa => Conopida murata cu sfecla rosie


Chiftele de conopida – reteta scrisa

Multe din retetele de pe blog – printre care si reteta de fata – au si videouri in care putem gati impreuna, voi fi asadar alaturi de voi pas cu pas de-a lungul retetei. Mai jos puteti vedea o selectie din aceste videouri ale mele pe care le puteti gasi pe Youtube.

Te-ai abonat la canalul meu de Youtube?

Si pentru ca tot m-am gândit sa împărtășesc cu voi aceasta rețetă, am prestat si un video mobilizator de pofte culinare sănătoase. Daca nu v-ati abonat deja la canalul meu de Youtube, va invit sa o faceti apasand butonul de Aboneaza-te gratis de mai sus.

Recomand sa te ajuti atat de reteta video dar si de textul scris

Recomand sa folosesti in ajutor atat reteta video cat si cea scrisa pe care o aveti mai jos.

Mai nou, oamenii au tendinta de a urma o reteta doar in varianta video si, desi eu una am retete video, recomand insistent sa studiati atent si reteta scrisa inainte de a va apuca de treaba.

Cum tiparesti reteta de mai jos

Daca aveti imprimanta, reteta poate fi tiparita foarte usor, apasand butonul tipareste reteta aflat in caseta retetei de mai jos dar si la unul din butoanele pe care le gasesti la inceputul articolului. Dupa ce apesi butonul de tipareste reteta, se va deschide o fereastra noua in care veti avea reteta frumos asezata in pagina, fara imagini sau alte elemente inutile, o puteti adapta in privinta marimii textului, poti adauga si o imagine a retetei daca doresti si o imprima pentru a o avea la indemana oricand la nevoie.

Cum sa ai retetele preferate mereu la indemana

Va recomand sa va creati un dosar pe care sa-l aveti la indemana in bucatarie si unde sa va arhivati toate retetele pe care le-ati printat de pe internet sau de aiurea si care v-au fost de folos. Un astfel de dosar e de mare ajutor cand cautam o reteta si nu mai este nevoie sa ne chinuim a ne aminti de unde am avut o anume reteta si care varianta incercata v-a fost mai pe plac. Toate aceste informatii le veti avea in dosar si te poti apuca indata de treaba. spor si nu uita sa-mi lasi parerera ta mai jos la comentarii, atat inainte de a incerca reteta cat si dupa.

Da un semn de viata ca esti pe aici

Ti-as fi recunoscatoare sa dai o nota cinstita retetei, in functie de cat de mult ti-a fost de folos. O poti face foarte simplu, apasand butonul de Da nota, nota maxima este de 5 stele, precizez lucrul acesta pentru ca mi s-a mai intamplat ca oameni ce mi-au lasat un comentariu laudativ sa-mi dea totusi doar o steluta la reteta, de unde am tras eu concluzia ca acest sistem de notare nu e foarte clar in sine.

Gata cu vorbaria, sa ne apucam de treaba…

Inca o data, multumesc ca alegi sa gatim impreuna si spor la gatit si la savurat aceasta delicioasa chiftele de conopida!

reteta printabila

Chiftelute de conopida

Chiftele vegana de conopida, reteta culinara vegana, de post, gatita cu ingrediente naturale, cu o textura fina si gust delicios.
Laura
cantitate 4 portii

Ingrediente

  • 500 g conopida fiartă și scursă bine
  • 1 bucată ceapă de mărime mijlocie, tăiată mărunt
  • 1 bucată cartof fiert si zdrobit piure
  • 1 linguri faina 1 – 2 linguri
  • 2 linguri Ulei
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță rasă
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 3 linguri mărar proaspăt tocat fin

instructiuni

Pregatim legumele

  • Taiem buchetelele de conopida de pe cotor si le pun la fiert in multa apa cu 1 lingura sare. Durează cam 10 minute să fiarbă buchețelele de conopidă, timp calculat din momentul în care apa începe să fiarbă.
  • Cand conopida e fiarta, o stoarcem cat se poate de bine de apa din tesuturi. Cu cat o stoarcem mai bine cu atat chiftelutele vor avea o textura mai legata. Eu am stors conopida intre palme dar foarte eficient este si sa o punem intr-un prosop de bucatarie curat, sa impaturim prosopul in jurul ei si sa stoarcem bine pentru a elimina apa.
  • Spalam cartoful și îl punem la fiert în apă cu sare ( 1 lingură sare la 1 litru apă). Cand e gata, curatam de coaja si zdrobim intr-un piure cat mai fin.
  • Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem mărunt – cat mai marunt.

Formam compozitia pentru chiftelute

  • Conopida bine scursa de apa se amestecă cu cartoful fiert si zdrobit piure, ceapa tăiată mărunt și făina.
  • Compoziția se amestecă bine, până se formează o compoziție ca o pastă legată.
  • Se picura uleiul cu atentie (dar doar daca e nevoie adica daca compozitia de conopida este prea uscata), pentru a nu turna in exces si a nu fluidiza compozitia.
  • Se adauga bicarbonatul si se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata.

Modelam chifelele

  • Cu o linguriță se iau bulgărași din pasta de conopidă si se dau prin făină. Chifteluțele le-am făcut cam de mărimea unei nuci.

Prajim chiftelele

  • Se prajesc in ulei incins – nu puneti chiftelele pana uleiul nu sfaraie, nu de alta dar, puse inainte, vor absorbi mult mai mult ulei.
  • Nu intoarceti chiftelutele pana nu prind o frumoasa crusta aramie in baia de ulei. Astfel nu se vor imprastia.
  • O dată făcute, se așeaza pe un servet de hartie ca sa absoarba uleiul.
Nutrition Facts
Chiftelute de conopida
Serving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calories
145
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Poate de tenteaza

6 Comments

  1. 5 stars
    Foarte interesanta reteta, Laura, nu am facut pana acum chiftelute de conopida dar o sa incerc reteta ta, cu siguranta sunt delicioase chiftelutele. Imi place blogul tau, daca imi permiti, o sa te adaug in listuta mea de link-uri delicioase.

  2. 5 stars
    Mie nu-mi place conopida dar poate cu aceasta reteta o voi accepta in meniu.Numai ca la capitolul prajit stau cam prost,de pot coace la cuptor,eventual date prin pesmet,ca sa tina compositia legata?Multumim pt retete!

5 from 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *