|

Tarhon in otet conservat pentru iarna, rețeta simpla – VIDEO

Oțet cu tarhon, rețeta perfecta pentru conservare pentru iarna
otet cu tarhon

Tarhon in otet, rețeta simpla pentru iarna, tarhon conservat pentru iarna, natural, fără chimicale. Perfect pentru ciorbe, sosuri si nu numai. Cum se conserva tarhonul murat in oțet pentru iarna?

tarhon in otet

Puține sunt ierburile aromatice pentru care am o slăbiciune mai mare ca pentru tarhon. Îmi place la nebunie, are un gust fresh, revigorant, cu o aroma de lemn dulce, o nebunie.

Când se culege tarhonul

Spre deosebire de majoritatea conservelor pentru iarna, acest oțet aromat poate fi preparat din primăvara când apar primele plăntuțe fragede pana in toamna târziu. Cel mai bine e sa folosiți pentru rețeta asta plante mai timpurii caci sunt mai fragede dar merge foarte bine si cu plante mai târzii.

Cum păstram planta

Avem trei modalități:

 • prin uscare. Culeg plantele, le spăl si le uscam după care le atârnăm pentru a le usca. La final, le pun pe un ziar si le mărunțim, zdrobindu-le in palme si le depozitez într-un borcan închis.
 • prin congelare. După ce le-am spălat si le-am lăsat sa se usuce de apa, apoi le-am pus in congelator in pungulițe din care elimin cat pot aerul, se vor tine cu atât mai bine cu cat vor fi mai puțin expuse la aer.
 • prin conservare in oțet – adică rețeta despre care povestim noi astăzi.

Primele doua modalități sunt perfecte pentru ceaiuri. Poate nu știți dar plăntuța aceasta cunoscuta si sub numele de tarcăn este una foarte sănătoasă, conține antioxidanți, vitamina A, B6 si E, fier, e tonic digestiv, ajuta la liniștire in perioade stresante (da, un ceiuț de tarcăn e numai bun), susține inima si musculatura.

Unde folosim oțetul cu tarhon

Rețeta de tarhon in oțet este una din conservele care nu îmi lipsesc din cămară alături de pasta de ardei. Plante o scot din borcan cam o lingura doua la o mâncare, o storc bine si o mărunțesc după care o pun in mâncare. Am pus-o, de pilda, in ciorba de fasole boabe, Nu sunt doar ciorbe la care o folosesc ci si mâncare, in sosuri cum ar fi cel de la limba in sos alb pe care o recomand călduros.

Fără grija folosiți si oțetul, e ușor aromat si delicios. Deci, după cum vedeți, nu se pierde nimic.

Tarhon in otet – rețeta scrisa si VIDEO

Mai jos aveți rețeta atât în format video cât și în formă scrisă, o puteți printa foarte ușor. Dacă vă place rețeta, vă aștept și pe canalul Youtube, vă puteți abona apăsând acest link și, dacă activați notificările, dând click pe clopoțel, Youtube vă va anunța ori de câte ori public ceva nou.

otet cu tarhon

Tarhon in oțet conserva pentru iarna

5 from 2 votes
Oțet cu tarhon, rețeta perfecta pentru conservare pentru iarna
Tipareste reteta Pin pe Pinterest Share pe Facebook
timp de preparare20 mins
timp de gatire0 mins
0 mins
timp total de preparare20 mins
numar portii10 porții
Calorii49kcal
Cine a gatitLaura Seicean

Reteta video

Ingrediente

 • 1 mănunchi tarhon verde mare
 • otet de 9° tărie
 • 1/2 linguriță sare grunjoasa, fără iod

Mod de preparare

 • Mănunchiul de tarhon l-am spălat si l-am lăsat sa se scurgă de apa.
 • Eu nu rup de pe tulpini frunza cu frunza ci prefer sa rup de pe tulpina principala ramurile secundare care sunt mai fragile, le pun intr-un vas si le sărez cu sare grunjoasa, fără iod. Nu trebuie multa sare doar câtă ai pune pe o salata. Aceasta va înmuia planta si va fi mai ușor de așezat in borcane.
 • După câteva ore, le-am pus in borcane curate, încercând sa le îndesăm si sa nu rămână goluri intre frunze.
 • Umplem borcanul cu oțet si sigilam ermetic cu capac.
 • Se păstrează in cămară, in loc întunecos si uscat. După ce desfacem borcanul, se tine la frigider.

Informatii nutritionale

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Nutrition Facts
Tarhon in oțet conserva pentru iarna
Serving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calories
49
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Carbohydrates
 
6
g
2
%
Fiber
 
1.5
g
6
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Minunat acest tarhon in oțet, încercați rețeta si veți vedea ca e foarte plăcută si utila!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating