Spirale cu mac, o gustare rapida si ușor de făcut VIDEO
Spirale cu mac, o rețetă de gustare ce se face rapid si foarte simplu, cu aluat foietaj, umplutura la alegere intre șuncă si cașcaval, un strat subțire de pasta de roșii pentru un gust ce ne duce cu gândul la pizza, si presărat la suprafață cu mac. Cum preparam niște spirale cu mac rapide si gustoase?
reteta video
Cum deja v-am obișnuit, rețeta scrisa este însoțită si de varianta VIDEO, sper sa va fie de folos. Nu uitați să va abonați și la canalul meu Youtube, unde public tot mai des rețete video. Cu ajutorul Domnului, nu am de gând să mă opresc, m-a cam prins microbul rețetelor video.:)
Sa recunoaștem: sa avem niște rețete de aperitive cu foietaj la îndemână poate sa ne ușureze mult viața. Normal, aluatul de foietaj poate fi preparat in casa dar si varianta din comerț este foarte buna si ne scutește de multa treaba in plus. Puteți prepara din ele niște saleuri simple presărate cu chimen sau susan, niște coșulețe cochete cu salata ori chiar o prăjitură delicioasa cu crema.
Un aperitiv rapid si potrivit pe orice platou de sarbatoare => Bilute de branza cu verdeata
Astăzi vreau sa va propun o rețetă rapida de spirale cu mac – pizza style le zic eu pentru ca le pun o umplutura cu pasta de roșii si șuncă sau cașcaval ce aduc o ușoară amintire a celebrului fel italian. Ce au special aceste gustări fata de suratele lor simple, este umplutura care nu da doar un gust aparte dar si un aspect deosebit, stratul de roșii îl colorează ușor si ii da o înfățișare festiva.
Bonus: este o rețetă care se face foarte ușor si se pretează atât la o masa festiva cat si pentru o gustare cu prietenii la un film ori ca gustare la un picnic in natura.
Un aperitiv vegan foarte popular in bucataria mediteraneana => Pasta de masline Tapenade
Câteva detalii importante
- Eu, in rețeta video, am folosit aluat foietaj din comerț, normal ca puteți folosi si făcut in casa dar asta va lungi considerabil prepararea rețetei. Primul lucru care l-am făcut a fost sa măsor lungimea si lățimea celor doua foi – eu le-am măsurat si cele doua foi aveau o lungime de 34 cm si o lățime de 26 cm. La împăturirea aluatului pe lățime, rezulta niște fâșii de aluat de 13 cm care mie mi s-au părut avea lungimea perfecta. Deci nu uitați, întâi măsurați aluatul.
- Pasta de roșii sa fie concentrata si cu cat mai putina umiditate, altfel nu va permite aluatului sa devina crocant. Oricum spiralele noastre au un interior moale si un exterior crocant, daca pasta e prea moale, nu va mai fi crocant din cauza umidității excesive.
- Puteți folosi ce șuncă sau salam doriți cu condiția sa fie foarte subțire feliat. Puteți încerca si o varianta de umplutura cu șuncă si cașcaval dar eu va recomand sa nu încărcați excesiv spiralele.
- Cașcavalul adăugat sa fie, de asemenea, tăiat in fâșii subțiri sau ras fin.
- Oul uns deasupra da un luciu frumos spiralelor. Inițial le-am uns pe o parte, apoi le-am răsucit si, după ce le-am pus in tava, am uns si aluatul ce nu fusese încă deja uns dar care era vizibil prin răsucire.
O reteta traditionala si surprinzator de gustoasa => Pasta de jumari
Spirale cu mac – rețeta scrisa
Spirale rapide cu mac
Ingrediente
- 2 foi aluat foietaj dimensiuni 34/26 cm
- 100 g șuncă presata eu nu am folosit decat 50 g
- 100 g cașcaval
- 4 lingurițe pasta de tomate
- 1 bucata ou
- 1 – 2 lingurițe lapte
- 1 – 2 linguri mac
instructiuni
- Se ia o foaie din pachetul cu foietaj. Pachetul folosit de mine avea doua foi -fiecare foaie va avea o umplutura puțin diferita. Foaia are o lățime de 26 cm, îndoită va avea 13 cm, măsurați sa vedeți cat are foaia folosita de voi pentru a vedea daca e nevoie de ajustări.Se încinge cuptorul la 170 grade C.
- Pe jumătate din foaie se întinde pasta de tomate. Pasta de roșii sa fie cat mai uscata, cu cat mai puțin lichid.
- Peste jumătatea unsa cu pasta se adaugă șunca tăiată foarte subțire.
- Restul foii se suprapune peste partea cu ingrediente si se presează bine.
- Pe a doua foaie de foietaj, peste pasta de roșii am așezat cașcaval – fie ras, fie feliat – cașcavalul sa fie tot in strat subțire. Acoperim apoi cu partea de aluat neunsa si apăsăm ușor.
- Aluatul se taie fâșii circa de 2 cm pe lățime, pe lungime are deja 13 cm.
- Fiecare dintre aceste bucati se unge cu galbenus de ou batut cu putin lapte.
- Apoi se presară puțin mac deasupra.
- Fiecare bucata se răsucește sub forma de spirala.
- Se pun intr-o tava neunsa, eventual tapetata cu foaie de copt, si se baga in cuptorul încins la 170 grade C pana ce spiralele se rumenesc – durează circa 25 de minute dar verificați si mai devreme sa nu se rumenească spiralele prea mult
- Se racesc si se servesc la temperatura camerei.
Delicioasa si de mare efect aceasta rețetă de spirale cu mac, sper sa o încerci si tu. Neapărat te aștept cu impresii aici sau pe canalul Youtube.