Chiftele de conopida, reteta simpla, de post, rapida si gustoasa VIDEO
ℹ️ Poate conține linkuri recomandate.
Chiftele de conopida – reteta vegana, de post, preparata din ingrediente simple, cu textura fina si gust delicios. Sunt usor de facut, hranitoare si perfecte ca aperitiv sau fel principal.
Cuprins

Un aperitiv simplu dar foarte gustos => Salata de conopida cu maioneza si usturoi
Chiftele de conopida vegane, de post
Aceasta reteta de chiftele de conopida vegane este foarte gustoasa, chiftelute cum imi place mie sa le alint – caci le fac micute cat o nuca si sunt atat de usor de savurat incat dispar rapid de un platoul de servire , n-au nici o sansa in fata pofticiosilor familiei. Trebuie s-o incercati….
Stiti ca eu sunt mare fana conopida. O mananc si cruda si gatita, este si foarte versatila. În plus este foarte sănătoasă. Conținând antioxidanți naturali, această leguma ne ajută în menținerea sănătății și previne îmbătrânirea prematură.
O reteta pe care o recomand calduros => Muschi tiganesc facut in casa
Conține, de asemenea, vitamine esentiale, carotenoizi, fibre, zaharuri solubile, minerale si compusi fenolici. Consumul ei poate ajuta și preveni în acutizare bolilor cardiovasculare, în tulburările neurodegenerative și conține compuși anti-cancer. Având doar 26 de calorii la 100 de grame, este un ajutor neprețuit pentru mentinerea siluetei și e de real folos și pentru persoanele care suferă de diabet.
Simpla si usurica => Supa crema de conopida
Aceaste chiftele de conopida nu erau in forma initiala o reteta de post, adica mai contineau si ou si cascaval. Am adaptat-o in asa fel incat sa poata fi consumata in post, cu ingrediente exclusiv vegetale. Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase. Si ca sa va conving de acest lucru, va invit sa urmariti si videoclipul retetei in care este prezentata prepararea retetei pas cu pas……Nu ezitati sa printati reteta si sa o incercati alaturi de mine…. Astept cu nerabdare impresiile voastre.
Aspectuoasa si sanatoasa => Conopida murata cu sfecla rosie
Intrebari frecvente despre chiftelele de conopida
Sunt chiftelele de conopida potrivite pentru post?
Da, aceasta reteta este de post si nu contine oua sau lactate.
Pot coace chiftelele in loc sa le prajesc?
Da, se pot coace in cuptor, pe hartie de copt, pentru o varianta mai usoara.
Cu ce pot servi chiftelele de conopida?
Sunt foarte bune alaturi de o salata, un sos vegetal sau ca aperitiv.
Rețeta video
Pentru mai multe rețete de post și mâncăruri simple, gătite cu drag, te aștept și pe canalul meu de YouTube.
Chiftele de conopidă – rețeta printabilă
Chiftelute de conopida

Ingrediente
- 500 g conopida fiartă și scursă bine
- 1 bucată ceapă de mărime mijlocie, tăiată mărunt
- 1 bucată cartof fiert si zdrobit piure
- 1 linguri faina 1 – 2 linguri
- 2 linguri Ulei
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță rasă
- sare după gust
- piper după gust
- 3 linguri mărar proaspăt tocat fin
instructiuni
Pregatim legumele
- Taiem buchetelele de conopida de pe cotor si le pun la fiert in multa apa cu 1 lingura sare. Durează cam 10 minute să fiarbă buchețelele de conopidă, timp calculat din momentul în care apa începe să fiarbă.
- Cand conopida e fiarta, o stoarcem cat se poate de bine de apa din tesuturi. Cu cat o stoarcem mai bine cu atat chiftelutele vor avea o textura mai legata. Eu am stors conopida intre palme dar foarte eficient este si sa o punem intr-un prosop de bucatarie curat, sa impaturim prosopul in jurul ei si sa stoarcem bine pentru a elimina apa.
- Spalam cartoful și îl punem la fiert în apă cu sare ( 1 lingură sare la 1 litru apă). Cand e gata, curatam de coaja si zdrobim intr-un piure cat mai fin.
- Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem mărunt – cat mai marunt.
Formam compozitia pentru chiftelute
- Conopida bine scursa de apa se amestecă cu cartoful fiert si zdrobit piure, ceapa tăiată mărunt și făina.
- Compoziția se amestecă bine, până se formează o compoziție ca o pastă legată.
- Se picura uleiul cu atentie (dar doar daca e nevoie adica daca compozitia de conopida este prea uscata), pentru a nu turna in exces si a nu fluidiza compozitia.
- Se adauga bicarbonatul si se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata.
Modelam chifelele
- Cu o linguriță se iau bulgărași din pasta de conopidă si se dau prin făină. Chifteluțele le-am făcut cam de mărimea unei nuci.
Prajim chiftelele
- Se prajesc in ulei incins – nu puneti chiftelele pana uleiul nu sfaraie, nu de alta dar, puse inainte, vor absorbi mult mai mult ulei.
- Nu intoarceti chiftelutele pana nu prind o frumoasa crusta aramie in baia de ulei. Astfel nu se vor imprastia.
- O dată făcute, se așeaza pe un servet de hartie ca sa absoarba uleiul.


Foarte buni. Mama ne făcea când eram mici, punea si branza.
Sunt foarte bune chifetlutele, le-am facut si eu sambata.Multumesc pentru reteta 🙂
Ma bucur ca ti-au placut, Cristina.
Foarte interesanta reteta, Laura, nu am facut pana acum chiftelute de conopida dar o sa incerc reteta ta, cu siguranta sunt delicioase chiftelutele. Imi place blogul tau, daca imi permiti, o sa te adaug in listuta mea de link-uri delicioase.
Cum sa nu-ti permit? Sunt chiar onorata.:) Sa stii ca sunt foarte gustoase.
Mie nu-mi place conopida dar poate cu aceasta reteta o voi accepta in meniu.Numai ca la capitolul prajit stau cam prost,de pot coace la cuptor,eventual date prin pesmet,ca sa tina compositia legata?Multumim pt retete!