Tocana asiatica de legume la tigaie
Tocana asiatica de legume la tigaie este o reteta foarte simpla ce isi bazeaza gustul pe imbinari subtile de arome naturale- uleiul de susan, busuiocul, chimionul.

Bonus e ca se prepara rapid si e foarte spornica, dupa umila mea parere, din cantitatile de mai jos iasa mai mult de patru portii, mai ales daca acompaniezi aceasta tocana cu niste garnitura de orez sau niste cartofi sau….cu ce ne mai vine inspiratia.
Pentru a gati aceasta reteta, ideal ar fi sa folosim un wok – asta e una din tigaile mele favorite dar daca nu aveti, e foarte buna si o simpla tigaie neaderenta. Bineinteles ca reteta e adaptata propriului gust ca intotdeauna si eu zic ca se preteaza diverselor experimente, asa ca nu ezitati sa jonglati cu condimente si cantitati dupa cum va sopteste mama inspiratie.
Tocana asiatica de legume la tigaie – reteta scrisa
Multe din retetele de pe blog au si videouri in care putem gati impreuna. Nu e si cazul acestei retete (deocamdata). Mai jos puteti vedea o selectie din aceste videouri ale mele pe care le puteti gasi pe Youtube.
Secretul legumelor pentru culoare verde perfecta și gust asezonat - despre magia blanșării
Cum tipărești rețeta de mai jos
Daca aveti imprimanta, reteta poate fi tiparita foarte usor, apasand butonul tipareste reteta aflat in caseta retetei de mai jos dar si la unul din butoanele pe care le gasesti la inceputul articolului. Dupa ce apesi butonul de tipareste reteta, se va deschide o fereastra noua in care veti avea reteta frumos asezata in pagina, fara imagini sau alte elemente inutile, o puteti adapta in privinta marimii textului, poti adauga si o imagine a retetei daca doresti si o imprima pentru a o avea la indemana oricand la nevoie.
rețeta printabilă
Tocana asiatica de legume la tigaie
Ingrediente
- 2 bucati vinete sau 2 dovlecei
- 4 bucati rosii carnoase
- 2 bucati ardei
- 2 catei usturoi
- 3 bucati ceapa rosie
- 4 linguri ulei de susan
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita chimion macinat
- frunze de busuioc
- 1 lingurita lemongrass – am pus pudra, nu e ideal dar asta aveam
- 3 linguri seminte de susan
- 500 ml supa de legume sau in lipsa acesteia apa.
- sare
- 1 lingura fulgi de drojdie optional – presarata peste fiecare portie individuala inainte de a servi
- piper dupa gust
instructiuni
- Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt.
- Am taiat vinetele /dovleceii in patru sferturi pe lungime, apoi am taiat sferturile in bucati de marime medie.
- In reteta se taiau rosiile si se scoteau samburii. Eu nu aveam niste rosii prea zemoase sau cu multi samburi, asa ca doar le-am taiat in bucati mici.
- Am scos cotorul la ardei, am curatat de samburi si l-am taiat felii mari.Spalam si taiem verdeturile.
- Inainte de toate, am incins wokul si am rumenit nistelut semintele de susan. Le-a pus intr-un bol sile-am lasat deoparte.
- Am adaugat uleiul in wok, l-am incins si am calit legumele pe rand, separat, fiecare cate trei minute, amestecand continuu. Dupa ce le-am calit le punem deoparte intr-un vas pana terminam si celelalte legume.
- Punem inapoi toate legumele in wok.
- Adaugam sare,mustar, piper, chimion, verdeturile.
- Turnam supa de legume/apa si lasam la fiert cateva minute.
- Se serveste imediat dar e buna si mai tarziu, chiar si rece.
Sursa de inspiratie a retetei este ”Wok – bucatarie asiatica pentru fiecare zi”, o carte de bucate pe care n-am rezistat sa o cumpar din Lidl la un moment dat – normal dat fiind pasiunea mea pentru bucataria asiatica – unul din motivele acestei preferinte este ca se bazeaza pe retete rapide care se dovedesc a fi si foarte gustoase dar si pentru faptul ca se folosesc din plin condimentele si asta face totul foarte neplictisitor si versatil.
Ne descurcam cu ce avem 🙂
Eu nu mi-am luat cartea. Dar imi palce reteta ta. Oare la noi de ce nu gasim leguma mustar. Frunze, ceva, orice.