Go Back
+ servings
Print Recipe
5 from 1 vote

Tocana asiatica de legume la tigaie

O tocana vegana cu legume, cu arome exotice, asiatice
Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Course: Fel principal, garnituri
Cuisine: asiatica
Servings: 4 portii
Author: Laura

Ingredients

  • 2 bucati vinete sau 2 dovlecei
  • 4 bucati rosii carnoase
  • 2 bucati ardei
  • 2 catei usturoi
  • 3 bucati ceapa rosie
  • 4 linguri ulei de susan
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita chimion macinat
  • frunze de busuioc
  • 1 lingurita lemongrass - am pus pudra, nu e ideal dar asta aveam
  • 3 linguri seminte de susan
  • 500 ml supa de legume sau in lipsa acesteia apa.
  • sare
  • 1 lingura fulgi de drojdie optional - presarata peste fiecare portie individuala inainte de a servi
  • piper dupa gust

Instructions

  • Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt.
  • Am taiat vinetele /dovleceii in patru sferturi pe lungime, apoi am taiat sferturile in bucati de marime medie.
  • In reteta se taiau rosiile si se scoteau samburii. Eu nu aveam niste rosii prea zemoase sau cu multi samburi, asa ca doar le-am taiat in bucati mici.
  • Am scos cotorul la ardei, am curatat de samburi si l-am taiat felii mari.Spalam si taiem verdeturile.
  • Inainte de toate, am incins wokul si am rumenit nistelut semintele de susan. Le-a pus intr-un bol sile-am lasat deoparte.
  • Am adaugat uleiul in wok, l-am incins si am calit legumele pe rand, separat, fiecare cate trei minute, amestecand continuu. Dupa ce le-am calit le punem deoparte intr-un vas pana terminam si celelalte legume.
  • Punem inapoi toate legumele in wok.
  • Adaugam sare,mustar, piper, chimion, verdeturile.
  • Turnam supa de legume/apa si lasam la fiert cateva minute.
  • Se serveste imediat dar e buna si mai tarziu, chiar si rece.