· ·

Salata de peste afumat cu ceapa, reteta aperitiv savuroasa rapida – VIDEO

Aceasta rețetă nu e greu de preparat dar necesita doua zile ca sa fie gata. In prima zi, se pune pestele la desărat si ceapa la marinat  iar a doua zi se amesteca laolaltă.
peste afumat cu ceapa marinata

Salata de peste afumat cu ceapa, o rețetă simpla, cu peste afumat dezosat si fărâmițat amestecat cu ceapa tăiată solzișori subțiri si acrita in suc de lămâie. Rețeta mamei mele.

salata de peste afumat cu ceapa

Ce avem aici nu este o mâncare propriu-zisa. Nu e o rețetă pe care sa o poți manca neapărat de sine stătător. Deși, daca va place la fel de mult ca mie s-ar putea sa o mâncați si așa, fără alte feluri. O încadrez la categoria “Aperitive”. Cu alte cuvinte, de recomandat a se manca alături de o salata boeuf, chifteluțe si altele la o masa îmbelșugată. E destul de grea la fiere, de aceea nu se recomanda sa o mâncați in cantități industriale. Sau, in fine, nu neapărat ca e grea la fiere, problema s-ar putea sa fie la mine. O mănânc de fiecare data cu așa pofta ca adesea îmi cade greu. Dar la fel se cam întâmplă cu orice îmi e prea pofta, așa ca evit sa mănânc ceva când mi-e pofta prea mare. Si am observat ca funcționează așa, cel puțin in cazul meu.

Revenind la rețeta, trebuie sa spun ca e răcoritoare si gustoasa (cel puțin, pe gustul meu).

Nu chiar toata lumea o place –  de pilda, nu-i place sora-mii – dar cum mie îmi place, așa ca aceasta rețetă clar are locul ei pe acest blog.

Salata de peste afumat cu ceapa – rețeta scrisa si VIDEO

Găsiți rețeta mai jos, e si printabila, doar apăsați pe butonul tipărește rețete si se rezolva mintenaș. Aveți si rețeta VIDEO. Apropo, v-ați abonat la Canalul Youtube Casuta Laurei? Nu? Pai atunci, musai dați click aici si se rezolva imediat. Acum ca te-ai abonat vom putea găti ceva bun, nu de alta dar mă străduiesc sa public cate o rețeta noua in fiecare săptămână. Va aștept sa gătim împreună.

Salata de peste afumat cu ceapa

Aceasta rețetă nu e greu de preparat dar necesita doua zile ca sa fie gata. In prima zi, se pune pestele la desărat si ceapa la marinat  iar a doua zi se amesteca laolaltă.
Print Recipe
pregatire 10 minutes
gatire 0 minutes
desărare 20 minutes
timp total 10 minutes
peste afumat cu ceapa marinata

Ingrediente 

  • 150 g peste afumat
  • 2 bucăți ceapă de mărime mijlocie – poate fi ceapa alba sau rosie
  • 1 bucata lămâie
  • 1/2 linguriță sare

Reteta VIDEO

Va astept si pe Youtube!Aboneaza-te gratis Youtube!

Mod de preparare

  • Pestele se înmoaie in apa, pentru a i se mai atenua gustul de afumat. Pasul nu e obligatoriu, depinde si cat de afumat sau sărat e pestele.
  • Se taie ceapa in felii cat mai subțiri si se amesteca, intr-un bol, cu zeama de la o lămâie si cu sare (o jumătate de linguriță).

Asamblare salata de peste afumat cu ceapa

  • Se scoate șira spinării peștelui iar carnea se mărunțește cat mai tare cu o furculiță, cu grija pentru a găsi si îndepărta eventuale oase mai mari si mai mici.
  • Se adaugă peste ceapa si se amesteca bine.

Nutritie

Nutrition Facts
Salata de peste afumat cu ceapa
Serving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calories
131
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Servings: 2 porții
Calorii: 131kcal
Autor: Laura

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating