Curatam guliile si cartofii de coaja, ii spalam si taiem cuburi, punandu-le la fiert in apa cu putina sare.
Fierbem circa 10 minute .
Ceapa taiata marunt o punem la calit in unt si putina sare. Dureaza circa 8 - 10 minute pana cand se inmoaie si devine translucida.
Am adaugat si o foaie de dafin.
Stingem totul adaugand supa si legumele dupa care lasam sa fiarba pentru inca vreo 10 minute.. Daca este nevoie, mai adaugam apa, daca avem o cantitate prea mare de supa, nu o punem toata - ideea e ca, la final, in oala trebuie sa avem circa 1 litru jumatate de lichid inainte de a blendui legumele. De fapt, blenduiti intai, apoi vedeti cam care este consistenta si apoi eventual mai adaugati lichid daca este nevoie si readuceti supa la temperatura de fierbere.
Luam de pe foc supa, o lasam circa 1 minut sa se mai racoreasca si o dam prin blender pana capata o textura matasoasa si fina.
Este momentul sa desavarsim totul, adaugand liezonul; intr-un blidisel, amestecam smantana, faina si galbenusul de ou peste care adaugam, putin cate putin, un polonic cu ciorba fierbinte, omogenizam totul cu grija si turnam incet in oala cu supa luata de pe foc, amestecand in continuu ca sa se omogenizeze
Radem niste nucsoara dupa gust.
Potrivim la gust cu sare si piper (daca mai este nevoie).
Video
Notes
O servim fierbinte si are un plus de savoare daca adaugam dupa preferinte smantana,crutoanesau verdeata taiata marunt.