Go Back
+ servings
prajitura snickers
Print Recipe
5 from 6 votes

Prăjitura Snickers

Prăjitura Snickers este o rețetă delicioasa, un desert savuros, crema caramel face o combinație ...ideala cu alunele coapte si ciocolata. dimensiunea tăvii: 34/22 cm
Prep Time30 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour 15 minutes
Course: prajituri
Cuisine: clasica
Servings: 12 porții
Calories: 515kcal
Author: Laura

Ingredients

Blat

  • 7 bucăți albuș de ou
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca măcinată
  • 4 linguri faina
  • 1 linguriță praf de copt

Glazura de ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba (cat mai de calitate - Schogetten in cazul meu)
  • 2 linguri ulei cu gust neutru

Crema de caramel cu alune

  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt 80% grăsime
  • 7 bucăți gălbenuș de ou
  • 200 g alune crude, nesarate

Glazura de ciocolata negra

  • 200 g ciocolata neagra (cat mai de calitate - Schogetten in cazul meu)
  • 2 linguri ulei cu gut neutru

Instructions

Preparare blat

  • Preîncălzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hârtie de copt.
  • Separam albușurile de gălbenușuri in doua boluri separate.
  • Mixam albușurile pana se formeaza spuma dar nu e inca țeapănă.
  • Adăugăm zaharul, mixam in continuare pana se topește.
  • Intr-un bol, amestecam nuca măcinată cu faina cernuta si cu praful de copt.
  • Incorporam amestecul de nuca cu faina in spuma de albusuri, amestecând ușor in cerc, de sus in jos cu o lingura de lemn.
  • Când am omogenizat compoziția, o întindem si o nivelam in tava tapetata.
  • Introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde si de cuptor). Verificam daca este facut cu testul scobitorii.
  • Când blatul este ușor rumenit, scoatem tava din cuptor si o lăsăm blatul sa se răcească.

Glazura de ciocolata alba

  • Intr-un vas pe aburi topim complet 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si o turnam peste blatul răcit, întinzând-o iute si omogen.
  • Băgăm la frigider pana se întărește ciocolata (musai pentru ca stratul de ciocolata alba sa nu se....disipeze in crema de caramel ce va sa vina)

Crema de caramel cu alune

  • Întâi si întâi, am copt alunele intr-o tava la cuptor, la 180 °C, pentru circa 10 minute sau pana se rumenesc.
  • Când s-au rumenit ușor, le-am scos de la cuptor si le-am lăsat sa se răcorească puțin după care le-am mai mărunțit puțin. In rețetă nu scrie asta dar eu am copii mici, in plus mi se pare ca e mai ușor de consumat daca sunt bucăți mai mici. Oricum nu le-am tăiat prea mici, cel mult in patru sferturi iar cele care erau mai mici le-am desfăcut in doua.
  • Intr-un bol, amestecam gălbenușurile cu 2 linguri de zahar pana compozitia se aereaza si se deschide la culoare intr-un galben pal.
  • Intr-o crăticioară, caramelizam 8 linguri de zahar la foc mic.
  • Stați lângă foc sa nu ardă zaharul si nu e musai sa amestecați conștiincios, doar nu lasati zaharul sa se inchida prea tare la culoare, daca e prea ars capata un gust amar. Culoarea chihlimbarului e ideala daca o obtinem.
  • Când zaharul e topit complet, adăugăm untul tăiat cubulețe, amestecam si lăsăm sa fiarbă la foc mic, pana când untul se amesteca cu zaharul topit. Untul se recomanda sa fie la temperatura camerei.
  • Când untul cu zaharul s-au omogenizat, iau cratița de pe foc si torn înăuntru compoziția de gălbenușuri, amestecând in același timp foarte energic, cu un tel tip para, pentru a evita coagularea oului in untul fierbinte.
  • Adăugăm alunele si amestecam sa se omogenizeze in compoziție.
  • Punem crema înapoi pe foc, la flacără foarte mica.
  • O gătim pe foc mic, amestecând continuu, pentru a se îngroșa. Știm ca e gata atunci când, trecând lingura de lemn prin crema, putem vedea baza cratiței preț de o secunda doua. La acel moment o luam de pe foc si o lăsăm sa se răcească pana atinge temperatura camerei, in acest timp crema se va mai îngroșa puțin.
  • Când e complet rece, întindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba).
  • Dam la rece, din nou, prăjitura, pentru ca crema sa se întărească.

Glazura 2

  • Topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei intr-o oala pusa pe aburi si o turnam peste crema de caramel.
    turnam glazura de ciocolata peste prajitura Snickers
  • Dam intreaga prajitura la rece pentru cel putin 4 ore (sau chiar mai mult).

Portionare si servire

  • Ca sa ne asiguram ca taiem cat mai curat si mai usor feliile, recomand sa folositi un cutit lung si bine ascutit pe care sa-l trecem prin apa fierbinte inainte de fiecare taiere.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 515kcal
QR Code linking back to recipe