Go Back
+ servings
Print Recipe
5 from 1 vote

Tiramisu

Tiramisu, reteta clasica italiana, rapida, usor de preparat si cu o textura foarte fina
Prep Time20 minutes
Cook Time20 minutes
timp de racire8 hours
Total Time8 hours 40 minutes
Course: torturi
Cuisine: bucataria italiana
Servings: 8 portii
Calories: 373.9kcal
Author: Laura

Ingredients

  • 4 bucati galbenusuri
  • 120 - 150 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 35 bucati piscoturi
  • 250 ml cafea espresso
  • 2 linguri rom sau esenta de rom
  • 2 linguri cacao

Instructions

Crema de galbenusuri

  • Separ 4 galbenusuri de albusuri.
  • Pun bolul cu cele 4 galbenusuri deasupra unei bai de abur.
  • Peste galbenusuri adaug zaharul.
  • Cu un tel amestec constiincios si observ cum compozitia se omogenizeaza pe masura ce creste in temperatura.
  • Dupa ce o iau de pe aburi, las compozitia sa se racoreasca putin.
  • Cand crema de galbensuri are coborat aproape de temperatura camerei, o turnam treptat peste crema mascarpone pregatita intr-un alt bol. IMPORTANT - Crema mascarpone trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand adaugam peste ea crema de galbenusuri.
  • Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza suficient.

Pregatim piscoturile

  • Mai pregatesc si niste cafea espresso, o torn intr-un bol in care adaug si o esenta de rom. EXTRA-SFAT Daca aveti la indemana, va recomand calduros sa adaugati chiar rom veritabil
  • Inmoi fiecare piscot in cafea pe ambele parti, inmuiati-l doar pret de 1 - 2 secunde altfel piscotul are tendinta de a absorbi mult prea mult lichid.

Asamblare Tiramisu

  • Asez un prim strat de piscoturi pe baza unui vas Jenna. Am rupt niste piscoturi pentru a acoperi pentru a acoperi pe latime restul spatiului.
  • Peste piscoturi, am intins o treime din crema de mascarpone. Lucrez cu miscari foarte fine deoarece piscoturile peste care intind crema au o textura extrem de fragila.
  • Dupa ce am intins uniform primul strat de crema, mai adaug un strat de piscoturi peste care intind inca o treime din crema.
  • Adaug un al treilea strat de piscoturi peste care intind si nivelez restul de crema mascarpone.
  • Acoperim tortul ermetic si-l punem la frigider pentru cel putin doua ore. Ideal ar fi sa-l lasam sa se aseze la frigider peste noapte.
  • Inainte de a-l servi, presaram pe deasupra, intr-un strat subtire, pudra de cacao.
  • Feliez, si il savuram cu mare placere.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 373.9kcal | Carbohydrates: 18.7g | Protein: 5.2g | Fat: 26.6g | Saturated Fat: 15.8g | Sodium: 0.3mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 22.5g