Tiramisu
Tiramisu, reteta clasica italiana, rapida, usor de preparat si cu o textura foarte fina
Prep Time20 minutes mins
Cook Time20 minutes mins
timp de racire8 hours hrs
Total Time8 hours hrs 40 minutes mins
Course: torturi
Cuisine: bucataria italiana
Servings: 8 portii
Calories: 373.9kcal
Author: Laura
- 4 bucati galbenusuri
- 120 - 150 g zahar
- 500 g mascarpone
- 35 bucati piscoturi
- 250 ml cafea espresso
- 2 linguri rom sau esenta de rom
- 2 linguri cacao
Crema de galbenusuri
Separ 4 galbenusuri de albusuri.
Pun bolul cu cele 4 galbenusuri deasupra unei bai de abur.
Peste galbenusuri adaug zaharul.
Cu un tel amestec constiincios si observ cum compozitia se omogenizeaza pe masura ce creste in temperatura.
Dupa ce o iau de pe aburi, las compozitia sa se racoreasca putin.
Cand crema de galbensuri are coborat aproape de temperatura camerei, o turnam treptat peste crema mascarpone pregatita intr-un alt bol. IMPORTANT - Crema mascarpone trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand adaugam peste ea crema de galbenusuri.
Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza suficient.
Pregatim piscoturile
Mai pregatesc si niste cafea espresso, o torn intr-un bol in care adaug si o esenta de rom. EXTRA-SFAT Daca aveti la indemana, va recomand calduros sa adaugati chiar rom veritabil
Inmoi fiecare piscot in cafea pe ambele parti, inmuiati-l doar pret de 1 - 2 secunde altfel piscotul are tendinta de a absorbi mult prea mult lichid.
Asamblare Tiramisu
Asez un prim strat de piscoturi pe baza unui vas Jenna. Am rupt niste piscoturi pentru a acoperi pentru a acoperi pe latime restul spatiului.
Peste piscoturi, am intins o treime din crema de mascarpone. Lucrez cu miscari foarte fine deoarece piscoturile peste care intind crema au o textura extrem de fragila.
Dupa ce am intins uniform primul strat de crema, mai adaug un strat de piscoturi peste care intind inca o treime din crema.
Adaug un al treilea strat de piscoturi peste care intind si nivelez restul de crema mascarpone.
Acoperim tortul ermetic si-l punem la frigider pentru cel putin doua ore. Ideal ar fi sa-l lasam sa se aseze la frigider peste noapte.
Inainte de a-l servi, presaram pe deasupra, intr-un strat subtire, pudra de cacao.
Feliez, si il savuram cu mare placere.
Serving: 100g | Calories: 373.9kcal | Carbohydrates: 18.7g | Protein: 5.2g | Fat: 26.6g | Saturated Fat: 15.8g | Sodium: 0.3mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 22.5g