Go Back
sos de avocado cu smântână si patrunjel
Print Recipe
5 from 2 votes

Sosul de avocado cu smântână si verdeață

Course: Sosuri si dressinguri
Cuisine: mexicana
Calories: 213.67kcal
Author: Laura

Equipment

Ingredients

  • 1 bucata avocado  copt
  • zeama de lamaie  de la o lămâie
  • legătură  frunze de patrunjel verde
  • 2 - 3 căței usturoi
  • 1 - 2 linguri smântână
  • 2 - 3 linguri apa
  • sare după gust
  • piper după gust

Instructions

  • Tăiem fructul de avocado in jumătate pe lungime, scoatem sâmburele si ungem pulpa cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea si înnegrirea pulpei.
  • Spălăm si tăiem lejer si o legătură mica de frunze de pătrunjel verde.
  • Punem intr-un bol pulpa de avocado, verdeața, usturoiul, smântâna, 2 linguri de apa, zeama de lămâie după gust, sare si piper.
  • Cu un blender vertical, am mixat laolaltă toate ingredientele pana avem un sos omogen si mătăsos.
  • Am gustat sa simt daca ai e nevoie de sare sau zeama de lămâie.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 213.67kcal | Carbohydrates: 0.65g | Protein: 4.23g | Fat: 20.94g | Saturated Fat: 4.17g | Sugar: 0.5g