Bucata de gușă o frec bine pe toate părțile cu 2 - 3 linguri de sare.
O pun într-un vas, o acopăr cu o folie transparentă alimentară și o las așa peste noapte.
A două zi, spăl bucata de carne de sare.
Pun slănina într-o oală încăpătoare, adăugând pe lângă și o foaie de dafin, o linguriță de coriandru boabe, una de piper negru boabe, câteva boabe de ienibahar și trei căței de usturoi.
Am turnat apă rece peste - cât să acopere bucata de carne. În loc de apă puteți pune moare de varză.
Punem totul pe foc și o gătim până bucata de slănină e fiartă și poate fi pătrunsă ușor cu furculița.
Timpul de gătire poate varia și în funcție de cât de groasă e bucata sau de vârsta animalului de la care provine slănina. În cazul de față a durat o oră, cel mai sigur e să testați cu o furculiță, să vedeți cât de ușor poate fi străpunsă.
Fac o pastă de usturoi din 5 căței, sare, puțin ulei, am frecat bine ingredientele până se leagă într-un amestec omogen.
Cu acest amestec, frec bine pe deasupra și pe lateral slănina noastră.
Presar boia pe toată suprafața bucății de slănină. Eu prefer boia dulce, puteți folosi boia iute dacă vreți să fie nițel picantă.
Am pus deasupra un tocător și încă o greutate peste acesta, să aplatizeze și să dea o formă frumoasă bucății de slănină.
Pun totul la rece pentru câteva ore, a două zi o mai presar cu încă un strat de boia și slăninuța noastră e gata de savurat.