Go Back
+ servings
rulada de biscuiti cu cocos
Print Recipe
5 from 3 votes

Rulada de biscuiti si crema de unt cu nuca de cocos

Rulada simpla si ușor de făcut, fără coacere, cu foaie de biscuit si crema de unt cu nuca de cocos. Din cantitățile date mai jos iasă, nu doar o rulada ci doua, cu lungime de circa 30 cm.
Prep Time30 minutes
Cook Time0 minutes
timp de răcit la frigider8 hours
Total Time30 minutes
Course: Desert
Cuisine: usoara
Servings: 6 porții
Calories: 121kcal
Author: Laura

Ingredients

Pentru blatul de biscuiți

  • 500 g biscuiți
  • 3 - 4 linguri cacao
  • 500 ml lapte călduț
  • 1 esență rom

Pentru crema de unt cu cocos

  • 200 g unt 80% grăsime
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de cocos răzuiți mărunt

Instructions

Blatul de biscuiți

  • 500 g biscuiți ii mărunțim cat mai fin - fie cu mașina de tocat carne, fie cu blenderul, fie manual ajutându-ne de un făcăleț.
  • Peste biscuiți cat mai fin mărunțiți adăugăm pudra de cacao, le amestecam după care începem sa adăugăm treptat laptele.
  • Laptele îl adăugăm treptat pentru ca in funcție de tipul de biscuiți folosiți s-ar putea sa fie nevoie de mai mult sau mai puțin lichid. Ne oprim din adăugat când obținem o consistenta ca de plastilină, ferma si ușor de modelat. Daca am adaugă in continuare lapte, aceasta consistenta ar fi pierduta si nu am mai putea forma blatul de biscuiți.
  • Adăugăm si esența de rom.
  • Frământăm compoziția care, in final, trebuie sa fie ferma ca o plastilină si ușor de modelat.
  • Compoziția de blat e gata, o acoperim cu o folie alimentara si o punem deoparte.

Crema de unt cu nuca de cocos

  • Punem la mixat 200 g unt 80% grăsime la temperatura camerei.
  • Adăugăm treptat 200 g zahar pudra.
  • La final, integram in crema si 100g fulgi de nuca de cocos răzuiți fin.

Asamblare rulada

  • Am împărțit compoziția de blat in doua, o putem cântări la gramaj pentru mai multa exactitate.
  • Cu ajutorul unui făcăleț, am întins una din compoziții intr-o foaie de circa 1/2 cm grosime laturile sunt de 30 cm pe 20 cm.
  • Pentru mai multa ușurință, punem sub si deasupra blatului folie alimentara transparenta.
  • Dimensiunea foii de blat e de 30 cm lungime si 20 cm lățime, am decupat parți in exces si le-am așezat pe locurile deficitare pentru a obține o forma de dreptunghi cat mai exacta.
  • Deasupra am pus jumătate din cantitatea de crema.
  • Am nivelat-o cu grija fără sa apăs pentru a nu deteriora foaia de biscuiți.
  • Rulam foaia pe lățime.
  • Am decorat ruloul dându-l ușor peste fulgii de cocos presărați pe blatul de lucru.
  • l-am înfoliat ermetic in folie alimentara si l-am pus la frigider pe o suprafață plana.
  • Am procedat la fel si pentru a asambla a doua rulada, apoi am infoliat-o si am pus-o alături de prima la rece.
  • Perioada recomandata sa stea la frigider este de circa 8 ore.
  • Pentru a fi servite, feliam rulourile in bucăți de 1 - 1, 5 cm.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 121kcal
QR Code linking back to recipe