Quesadilla cu șuncă si legume
Quesadilla cu șuncă si legume, o gustare de inspirație mexicana, nutritiva si rapida
Prep Time10 minutes mins
Cook Time20 minutes mins
0 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: aperitive si gustari
Cuisine: mexicana
Servings: 4 porții
Calories: 293kcal
Author: Laura
- 2 bucăți tortilla
- 150 g mozarella am folosit si maturata si proaspătă
- 100 g sunca
- 1 bucata ardei iute
- 1 bucata ceapa rosie
- 3 linguri legume de care va place
Pregătim ingredientele
Radem pe o răzătoare cu ochiuri mari brânza. Am folosit mozzarella matura in parte si mozarella fiori de late încă o parte, amestecul e după ochi.
Tăiem bucatele mici de șuncă. Eu am folosit prosciutto crudo, voi puteti folosi ce șuncă va place si aveți la îndemână.
Am tăiat si curățat de semințe si vinișoare si un ardei iute verde. Pulpa curățată a ardeiului am tăiat-o apoi bucatele. NOTA - daca va place gustul picant, puteți renunța la eliminarea sâmburilor si vinișoarelor de pe pulpa ardeiului, acolo sta toata iuțimea si acelea înlăturate, nici ardeiul nu mai pișcă sau, daca pișcă, puterea lor e insignifianta.
Am curățat si tăiat solzișori subțiri si o ceapa roșie.
Am mai folosit si 3 linguri legume de la congelator, le-am fiert înainte pentru a le încălzi si le scurs bine de apa.
Asamblare si încălzire quesadilla
Am împărțit ingredientele pe cele doua tortilla, mie îmi place sa pun o cantitate echilibrata de ingrediente, cat sa facă o grosime intre o jumătate de centimetru - un centimetru. Cantitatea de ingrediente si cat de groasa e o quesadilla e o decizie pe care o ia fiecare in funcție de preferințe.
Împăturim fiecare tortilla peste umplutura, rezultând o quesadilla in forma de semiluna.
Încing bine pe foc o tigaie anti aderenta, ungem suprafața cu ulei cat sa nu fie uscata,
Când tigaia e încinsă, pun cele doua bucăți de quesadilla si le rumenesc 1 - 2 minute pe fiecare parte, timpul de prăjire poate diferi si in funcție de cat de groasa e umplutura.
După ce le-am întors pe cealaltă parte, dam focul mai încet si le acoperim cu un capac pentru a le concentra cat mai bine căldura pentru ca brânza din interior sa fie complet topita, tortilla sa fie rumena si ușor crocanta.
Când sunt gata, le luam de pe foc si le servim imediat cat sunt încă fierbinți.
Serving: 100g | Calories: 293kcal