Cele 2 oua întregi le spargem intr-un bol.
Adăugăm zaharul si mixam totul, adăugând si 100 ml ulei si 100 ml lapte.
In timpul asta, am cântărit 160 g faina si o amestec cu 2 linguri de cacao si un sfert de plic de praf de copt.
Adăugăm amestecul de faina cu cacao in compoziția de oua si mixam in continuare încă 2- 3 minute pana se omogenizează.
Torn peste compoziția de blat peste amestecul de lapte cu oua si așezăm intr-un al doilea vas mai mare.
Turnam apa in al doilea vas pe o înălțime cat sa depășească nivelul cremei de zahar ars din primul vas dar nu atât de înalt cat sa stropească cu apa in vasul in care gătim desertul. Apa din al doilea vas va asigura o gătire omogena a cremei si ii va da acel aspect catifelat.
Băgăm la cuptorul preîncălzim si lăsăm sa se coacă circa 45 - 50 minute
Când e gata, o scoatem de la cuptor si o acoperim cu folie alimentara, lăsând-o sa se răcească la temperatura camerei.
Când prăjitura s-a răcit la temperatura camerei, am desprins prăjitura cu un cuțitaș de margini, am pus deasupra o tava si am întors-o cu susul in jos, înlăturând apoi vasul.
Am învelit-o in folie si am băgat-o la frigider peste noapte, dând timp siropului de zahar ars sa se pătrundă bine in blat. Gustul va fi delicios si textura umeda. Recomand sa așteptați peste noapte, gustul va fi si mai bun ca imediat ce s-a răcit.
A doua zi, o putem porționa si servi așa simpla cum este sau puteți pune alături si nițică frișcă pentru extra-cremozitate.