Pilaf de orez cu carne de porc
Pilaf de orez cu carne de porc, mancare simpla, satioasa, usor de preparat, alegerea perfecta atat zi de zi cat si la mese mai de ocazie.
Prep Time30 minutes mins
Cook Time30 minutes mins
timp de odihna10 minutes mins
Total Time1 hour hr 10 minutes mins
Course: Fel principal
Cuisine: romaneasca
Servings: 4 portii
Calories: 407kcal
Author: Laura
- 500 g carne de porc pulpa macra sau alt tip de carne cu cat mai putina grasime
- 150 g orez preferabil orez cu bob mic
- 2 bucati ceapă
- 1 - 2 bucati ardei rosi, verde
- 1/2 lingurita chimen
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- apa si lichid de la carne
- 2 - 3 linguri ulei
- 2 - 3 lingurite frunze de patrunjel verde taiat marunt
Pregatim carnea de porc
Carnea de porc, taiata cuburi de marime cat sa poate fi luate usor in varful unei furculite, o uscam pe toate partile cu servetele absorbante, din hartie, de bucatarie.
Intr-o cratita incapatoare, incingem 3 - 4 linguri de ulei.
Cand uleiul e fierbintem adaugam carnea si o calim pe toate partile, amestecand mereu, pana se rumeneste usor - toata operatiune poate dura circa un sfert de ora.
Cand carnea s-a rumenit suficient, adaug sare, piper si 1/2 de lingurita de chimen.
Adaugam lichid cat sa acopere carnea, acoperim cu un capac si lasam sa se gateasca la foc mic spre mediu, pana carnea s-a inmuiat.
Pregatim legumele
Curatam, spala si taiem marunt ceapa.
Curatam ardeiul de cotor si samburi si taiem pulpa marunt. P.S. Putem adauga si alte legume, eu nu am pus.
Calim ingredientele pentru pilaf
Intr-o cratita incapatoare (care are si capac etans), am incins 2 -3 linguri ulei.
Adaugam ceapa taiata marunt, putina sare si o gatim la foc potrivit pana se inmoaie si capata un aspect translucid.
Adaugam ardeiul si il gatim, amestecand mereu pana se inmoaie.
Adaugam orezul si calim pentru cateva minute.
Cand orezul capata una spect translucid, adaugam carnea.
Calim 2 - 3 minute si adaugam lichidul - la o cana orez, punem 3 - 4 cani lichid. eu am pus lichidul in care s-a gatit carnea - masurat intr-o cana gradata - si am completat restul necesarului cu apa simpla. Asteptam sa dea lichidul in clocot.
Gustam lichidul pentru a vedea daca mai este nevoie de sare.
Cand lichidul adaugat a atins punctul de fierbere, punem ermetic capacul peste oala si bagam la cuptor.
Lasam sa se odihneasca
Dupa ce am scos pilaful de la cuptor, amestecam usor cu o furculita orezul pentru ca lichidul ramas sa se redistribuie, acoperim si lasam inca 15 minute sa se aseze aromele.
Presaram pilaful verdeata tocata marunt pentru o nota de prospetime.
Serving: 100g | Calories: 407kcal | Carbohydrates: 2.36g | Protein: 13.7g | Fat: 37.63g | Saturated Fat: 12.825g | Polyunsaturated Fat: 4.073g | Monounsaturated Fat: 18.1g | Cholesterol: 66mg | Sodium: 880mg | Potassium: 212mg | Calcium: 15mg | Iron: 1.12mg