Go Back
+ servings
pate de ficat de pui
Print Recipe
5 from 1 vote

Pate de ficat de pui, facut in casa, o reteta simpla, rapida si gustoasa

Pateu facut in casa, cu ingrediente naturale
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour
Total Time1 hour 15 minutes
Course: aperitive si gustari
Cuisine: clasica
Servings: 4 portii
Calories: 149kcal
Author: Laura

Equipment

Ingredients

  • 500 g ficat de pui - eu am folosit ficatei de curcan
  • 4 bucati oua
  • 250 ml smantana grasa pentru frisca 30% grasime
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte ­ optional
  • 1 bucata ceapă mica
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Instructions

  • Spalam ficateii, ii curatam si ii punem in lapte pentru  o ora. Parte cu laptele e optionala, se poate sari peste ea.
  • Am curatat si taiat marunt ceapa.
  • Asezonez dupa gust cu sare si piper cei 250 ml smantana.
  • O data timpul scurs, scurgem ficateii de lapte (laptele il aruncam) si ii punem in vasul blenderului. 
  • Eu pentru ca nu am incredere in puterea aparatului meu, am pus ficateii in trei ture cu putina smantana dupa care cand au fost tocati ca lumea, am adaugat restul ingredientelor: ouale, ceapa, toata smantana, uleiul. 
  • Blenduim, blenduim, blenduim pana se transforma totul intr-o pasta groasa si (oarecum) lichida - pe care am fost nevoita sa o gust asa cruda ca sa o pot asezona cu sare si piper in cantitati potrivite.
  • Compozitia astfel obtinuta o turnam in borcane - se intelege ca borcane foarte curate (doh!) - cu capace metalice etanse.
    pate inchis in borcane bine sigilate
  •  Infiletam bine capacele (foarte important- sa fie bine inchise).
  • Fierbem toate borcanele cu pateu (deocamdata crud) in bain marie......Adica punem borcanele intr-un vas pe fundul caruia vom aseza un prosop gros, umplem vasul cu apa astfel incat borcanele sa fie trei sferturi scufundate in apa. 
    pateu e preparat la bain mari
  • Punem la fiert - cam o ora- dupa care la lasam sa se raceasca complet. Nu e voie sa deschideti inainte de a se raci.

Video

Notes

  • se pot adauga si alte condimente - cimbru, paprika etc. in functie de gustul personal, verdeturi (oregano, cimbru, patrunjel etc.), cred ca merg si legume ca ardei sau ciuperci

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 149kcal | Carbohydrates: 3.8g | Protein: 10.8g | Fat: 10.1g
QR Code linking back to recipe