Spalam ficateii, ii curatam si ii punem in lapte pentru o ora. Parte cu laptele e optionala, se poate sari peste ea.
Am curatat si taiat marunt ceapa.
Asezonez dupa gust cu sare si piper cei 250 ml smantana.
O data timpul scurs, scurgem ficateii de lapte (laptele il aruncam) si ii punem in vasul blenderului.
Eu pentru ca nu am incredere in puterea aparatului meu, am pus ficateii in trei ture cu putina smantana dupa care cand au fost tocati ca lumea, am adaugat restul ingredientelor: ouale, ceapa, toata smantana, uleiul.
Blenduim, blenduim, blenduim pana se transforma totul intr-o pasta groasa si (oarecum) lichida - pe care am fost nevoita sa o gust asa cruda ca sa o pot asezona cu sare si piper in cantitati potrivite.
Compozitia astfel obtinuta o turnam in borcane - se intelege ca borcane foarte curate (doh!) - cu capace metalice etanse.
Infiletam bine capacele (foarte important- sa fie bine inchise).
Fierbem toate borcanele cu pateu (deocamdata crud) in bain marie......Adica punem borcanele intr-un vas pe fundul caruia vom aseza un prosop gros, umplem vasul cu apa astfel incat borcanele sa fie trei sferturi scufundate in apa.
Punem la fiert - cam o ora- dupa care la lasam sa se raceasca complet. Nu e voie sa deschideti inainte de a se raci.