Go Back
+ servings
pasta de jumari cu usturoi si ceapa
Print Recipe
5 from 5 votes

Pasta de jumări

Pasta de jumări, rețeta tradițională din Transilvania, savuroasa si ușor de făcut
Prep Time20 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time20 minutes
Course: aperitive si gustari
Cuisine: romaneasca
Servings: 4 porții
Calories: 823kcal
Author: Laura

Ingredients

  • 200 g jumări de porc
  • 1 bucata ceapă
  • 1 - 2 linguri muștar
  • 1 bucata ou fiert tare - opțional
  • 2 - 3 caței usturoi opțional
  • sare după gust
  • piper după gust
  • fulgi de chilli după gust - opțional

Instructions

  • Jumările le dau prin mașina de tocat, laolaltă cu ceapa.
  • Pentru o textura mai fina a pastei, le-am dat prin mașină de doua ori.
  • Adaug peste jumările tocate muștarul si amestec pentru omogenizare.
  • Potrivesc la gust cu sare si piper. Sare s-ar putea sa nici nu mai avem nevoie daca jumările folosite erau deja sărate.
  • Adaug si un ou fiert tare si îl zdrobesc in pasta cu furculița. Daca îl vreți omogenizat perfect in pasta, îl puteți da prin mașină laolaltă cu jumările si ceapa.
  • La final, mai gustam o data sa verificam daca mai este nevoie de ceva, se poate adăuga si usturoi ras fin daca doriți, eu ii las pe ai mei sa își rada direct pe pâine. Asta pentru ca unii vor cu usturoi si unii vor fără.
  • Eu una prefer sa pun si un vârf de cuțit de fulgi de chilli, o puteți înlocui cu paprica dulce sau iute după preferințe.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 823kcal | Protein: 12.1g | Fat: 83.1g
QR Code linking back to recipe