Go Back
+ servings
Print Recipe
5 from 1 vote

Pasta de fasole boabe cu ceapa

O pasta de legume tip aperitiv, aromata si satioasa
Prep Time10 minutes
Total Time10 minutes
Course: aperitive si gustari
Cuisine: romaneasca
Servings: 6 portii
Calories: 799kcal
Author: Laura

Ingredients

  • 200 g fasole + legume fierte
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 bucata ceapa mica
  • 1/2 legatura mărar verde
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 1 lingura fulgi de drojdie optional
  • 1 lingura pasta de ardei optional

Instructions

  • Daca boabele de fasole nu sunt fierte, le punem in apa pe foc – au am folosit boabe de la conserva asa ca la etapa asta am scapat ieftin. Doar am clatit boabele gata facute.
  • Am curatat si tocat marunt ceapa, am spalat si maruntit mararul.
  • Intr-un blender vertical, am pus boabele de fasole, pasta de ardei, sare, piper si am mixat pana s-a transformat intr-o pasta fina – in timp ce amestecam pasta, turnam in ir subtire si uleiul incorporandu-l in pasta.
  • La final, am amestecat pasta de fasole cu ceapa si marar.
  • Am potrivit gustul de sare si piper.
  • Merge de minune cu paine prajita si varza murata taiata fin deasupra.

Nutrition

Serving: 200g | Calories: 799kcal