Pentru fierberea la abur, am improvizat punând în oala minune cu înălțimea de 17 cm o sită de 9 cm, am turnat apă de 5 cm înălțime, am pus deasupra sitei a două sită de la oală minune care merge numai bine căci are un mic spațiu de la pereții oalei și pot verifică pe-acolo dacă nivelul apei nu a scăzut prea mult în timpul fierberii.
În sita de deasupra, am pus una din bucățile de mușchi afumat, am pus pe foc, am așteptat să dea oală în fiert după care am dat focul la minim, am pus capacul și am lăsat să fiarbă circa 2 ore - 2 ore jumătate, verificând din când în când dacă mai este suficientă apă în oală.
Când e gata, o luăm de pe foc și o punem să se răcească.
Între timp, preparam o pastă în care am pus o lingură vârf de boia dulce, o lingură piper măcinat și o lingură cimbru uscat.
Adaug atâta apă cât să se formeze un amestec fluid de consistentă unei smântâni lichide.
Turnam pastă de mai sus din belșug peste bucată de mușchi fiartă și răcită acoperind-o foarte bine pe toate părțile cu condimente.
Ultimul pas este să punem mușchiul agățat într-un spațiu rece uscat și bine aerisit, timp de circa o zi până pastă de condimente s-a uscat.