Kaiser fiert in moare de varza
Kaiser fiert in zeama de varza, o reteta simpla de kaiser facut in casa, cu ingrediente putine si la indemana, reteta explicata pas cu pas.
Prep Time2 days d
Cook Time1 hour hr
timp de racire8 hours hrs
Total Time2 days d 9 hours hrs
Course: aperitive, aperitive si gustari, mezeluri, mezeluri de casa
Cuisine: romaneasca
Servings: 1 kg
Calories: 303kcal
Author: Laura
- 1 kg piept de porc cu sorici
- 80 g sare
- 1 lingurita zahar
- 2 litri moare de varza
- 2 foi dafin
- 1 lingura cimbru
- 2 bucati usturoi
- 3 linguri ulei
- 3 linguri boia de ardei
tinerea carnii in sare
Am luat bucata de piept si am frecat-o bine pe toate partile cu 80 g sare mare neiodata si 1 lingurita sare.
Am pus pieptul intr-un vas, am acoperit cu un capac si am pus totul la rece pentru 2 - 3 zile.
fierbem pieptul in moare de varza
Am spalat pieptul bine pentru a inlatura sarea si am uscat carnea cu prosoape absorbante de bucatarie.
Am pus bucata de piept intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune) si am turnat deasupra moarea de varza pana nivelul lichidului acopera carnea.
Am adaugat si condimentele.
Am fiert carnea pana cand aceasta se inmoaie si e usor de patruns cu furculita.
Am scos pieptul din oala, l-am pus intr-un vas acoperit si l-am pus sa se raceasca.
frecam cu condimente
Am curatat cateii de usturoi si i-am zdrobit intr-o pasta fina.
Am adaug cate un strop de ulei din cand in cand si am frecat energic pana se transforma intr-o pasta legata cu un aspect albicios.
Cu aceasta pasta de usturoi am frecat bucata de piept de porc racita, am frecat-o pe toate partile cu exceptia zonei cu soric.
La final, am presarat boia de ardei.
- Peste tinerea pieptului de porc in saramura se poate sari dar eu cred ca ajuta carnea sa se tina mai bine, ii da un gust mai bun deoarece carnea isi trage cata sare are nevoie iar sarea imbunatateste gustul carnii si ii da un aspect mai frumos.
- Daca nu aveti zeama de varza, o puteti inlocui cu bors sau cu vin alb.
- Putem imbraca pieptul in condimente sau il putem lasa simplu. Imbracarea in condimente ii da un aspect mai frumos si ii da un plus de gust.
- Pe langa boia, pentru acoperirea kaiserului se pot folosi diverse combinatii pe care le putem face din condimente ca boia, piper, chimen, cimbru sau boabe de mustar.
Serving: 100g | Calories: 303kcal | Protein: 26g | Fat: 21g | Saturated Fat: 14.2g | Polyunsaturated Fat: 24g | Cholesterol: 107mg | Sodium: 2193mg