Go Back
+ servings
Print Recipe
No ratings yet

Iahnie de conopida

Iahnie de conopida, o reteta vegana/ de post, usor de preparat, cu gust delicat, natural
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Fel principal
Cuisine: vegana
Servings: 4 portii
Calories: 71kcal
Author: Laura

Ingredients

  • 1 bucata conopida mare
  • 2 bucati ceapa
  • 2 bucati morcovi
  • frunze de telina cateva fire
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2 -3 linguri untdelemn
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura fulgi de drojdie optional si recomandat

Instructions

  • Curatam ceapa si morcovii, le spalam si le taiem felii in rondele subtiri.
  • Conopida o tinem o jumatate de ora in apa rece (pentru a elimina eventualele ...vietati ce salasluiau prin labirintul incalcit al coroanei ei) dupa care o scurgem si o desfacem in buchetele.
  • Intr-o tigaie neaderenta, sotam in 2 linguri de ulei incins ceapa, morcovii, conopida.
  • Cand acestea s-au inmuiat nitel, adaugam sucul de rosii si putina apa. Eu storsesem niste rosii sa beau (sunt o maaaaare fana a sucului de rosii), asa ca am pus pulpa care a rezultata dupa ce am stors rosiile plus putin sos de rosii.
  • Adaugam frunzele de telina (eu am pus si nitel busuioc), am asezonat cu sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic pana conopida s-a inmuiat.
  • La servire, am presarat peste mancare si o lingura de fulgi de drojdie.

Notes

Apropo, știați că roșia este printre puținele legume care își îmbunătățește calitatea nutritivă prin fierbere, asta se datorează pigmentului lycopen, component anti-cancerigen ce se înmultește la fierbere?

Nutrition

Serving: 300g | Calories: 71kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 3g | Sodium: 66mg | Potassium: 607mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 5095IU | Vitamin C: 75.2mg | Calcium: 54mg | Iron: 0.8mg