Am încins două linguri de ulei pe foc.
Am adăugat ceapa tocată.
Am adăugat sare. Asta va înmuia ceapa și va extrage din ea apa care va împiedica ceapa să se ardă în tigaie. Potriviți focul să fie suficient de mare cât să se gătească constant și suficient de mic cât să o pot căli timp îndelungat fără să se rumenească excesiv și să se ardă.
Când ceapa s-a înmuiat ușor, am adăugat și ardeiul și am continuat să le călesc la foc mic, amestecând des.
Dacă constatăm că ceapa și ardeii sunt făcuți, e momentul să adăugăm cartofii răzuiți. Dacă nu folosiți ardei ci boia, o adăugați acum, chiar înainte de a adaugă cartofii. Ca să știu dacă e gata, gust o bucățică de ceapă, trebuie să fie moale, dulceagă la gust, să nu se simtă crudă.
Amestecăm să se omogenizeze, în timpul ăsta, fiind pe foc, se și încălzește numai bine cât să fie bună de servit la masă.
Potrivim la gust cu sare (dacă mai este nevoie) și piper. Mai putem adauga și puțin ulei dacă simțim nevoia.
După ce luăm de pe foc, presăram și nițică verdeață și e gata de servit. Super-simplu și bun.