Cand carnea de miel e fiarta, o scoatem cu o paleta intr-o farfurie.
Mai spumuiesc lichidul daca e cazul si adaug legumele calite sa fiarba la foc mic.
Intre timp, am desprins carnea de pe os si am taiat-o in bucati nu foarte mari - cat sa incapa intr-o lingura de ciorba.
Am pus inapoi carnea in ciorba, am adaugat orezul.
Am potrivit la gust cu sare, piper si am lasat sa fiarba inca un sfert de ora.
Adaug rosia sau bulionul. Ciorba mai are nevoie sa fiarba doar vreo 10 de minute si e gata.
Ciorba e gata, am oprit focul. E timpul sa o potrivim la gust....
Am spalat, uscat si taiat marunt niste frunze de patrunjel.
Intai am adaugat tarhonul. Eu folosesc de obicei tarhon conservat in otet. Asta poate influenta gustul final de aceea prefer sa il adaug intai si abia apoi sa adaug gustul final. Am scos frunzele de tarhon din otet si le-am stors bine in mana dupa care le-am taiat marunt si le-am pus in ciorba.
Am cules frunzele de leustean de pe tulpini, le-am maruntit lejer cu cutitul si le-am adaugat si pe ele in ciorba.
Gustam ciorba si o potrivim la gust adaugand suc de lamaie, sare in functie de preferinta personala.