Tarhon in oțet conserva pentru iarna
Oțet cu tarhon, rețeta perfecta pentru conservare pentru iarna
Prep Time20 minutes mins
Cook Time0 minutes mins
0 minutes mins
Total Time20 minutes mins
Course: conserve
Cuisine: romaneasca
Servings: 10 porții
Calories: 49kcal
Author: Laura
- 1 mănunchi tarhon verde mare
- otet de 9° tărie
- 1/2 linguriță sare grunjoasa, fără iod
Mănunchiul de tarhon l-am spălat si l-am lăsat sa se scurgă de apa.
Eu nu rup de pe tulpini frunza cu frunza ci prefer sa rup de pe tulpina principala ramurile secundare care sunt mai fragile, le pun intr-un vas si le sărez cu sare grunjoasa, fără iod. Nu trebuie multa sare doar câtă ai pune pe o salata. Aceasta va înmuia planta si va fi mai ușor de așezat in borcane.
După câteva ore, le-am pus in borcane curate, încercând sa le îndesăm si sa nu rămână goluri intre frunze.
Umplem borcanul cu oțet si sigilam ermetic cu capac.
Se păstrează in cămară, in loc întunecos si uscat. După ce desfacem borcanul, se tine la frigider.
Serving: 100g | Calories: 49kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 3g | Fat: 1g | Fiber: 1.5g