Go Back
+ servings
otet cu tarhon
Print Recipe
5 from 3 votes

Tarhon in oțet conserva pentru iarna

Oțet cu tarhon, rețeta perfecta pentru conservare pentru iarna
Prep Time20 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time20 minutes
Course: conserve
Cuisine: romaneasca
Servings: 10 porții
Calories: 49kcal
Author: Laura

Ingredients

  • 1 mănunchi tarhon verde mare
  • otet de 9° tărie
  • 1/2 linguriță sare grunjoasa, fără iod

Instructions

  • Mănunchiul de tarhon l-am spălat si l-am lăsat sa se scurgă de apa.
  • Eu nu rup de pe tulpini frunza cu frunza ci prefer sa rup de pe tulpina principala ramurile secundare care sunt mai fragile, le pun intr-un vas si le sărez cu sare grunjoasa, fără iod. Nu trebuie multa sare doar câtă ai pune pe o salata. Aceasta va înmuia planta si va fi mai ușor de așezat in borcane.
  • După câteva ore, le-am pus in borcane curate, încercând sa le îndesăm si sa nu rămână goluri intre frunze.
  • Umplem borcanul cu oțet si sigilam ermetic cu capac.
  • Se păstrează in cămară, in loc întunecos si uscat. După ce desfacem borcanul, se tine la frigider.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 49kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 3g | Fat: 1g | Fiber: 1.5g