Tocana din maruntaie de pui, reteta simpla si savuroasa, gatita indelung la foc mic, o mancare nepretentioasa si ieftina dar delicioasa
Prep Time10 minutesmins
Cook Time2 hourshrs
Total Time2 hourshrs10 minutesmins
Course: Fel principal
Cuisine: romaneasca
Servings: 4portii
Calories: 240kcal
Author: Laura
Ingredients
1kgmaruntaie de puipipote si inimi curatate
1ceascavin albsec
2 – 3bucaticeapacuratate si maruntite
1 - 2bucatiardei gras rosu curatat si taiat fasiute sau 3 linguri pasta de ardei
1linguritaboia de ardeidulce sau picanta – dupa gust
1lingurapatrunjel verdetaiat marunt
saredupa gust
piper
3 - 4linguriuleipentru calit
Instructions
Curatarea pipotelor si inimilor de pasare
Pipotele trebuie verificate pentru a inlatura membrana din interior.
La inimioare curatam grasimea si vasele de sange, eu le tai si inlatur si cheagurile de sange din interior.
Pipotele si inimile curatate astfel le spalam in cateva randuri de apa rece curata si le lasam sa se scurga intr-o sita.
Prepararea tocanitei de pipote si inimi de pasare
Curatam, spalam si taiem ceapa solzisori.
O punem la calit in ulei incins intr-o cratita, saram si amestecam des sa nu se arda. Adaugam si sare care va inmuia ceapa.
Adaugam si ardeiul curatat si taiat, gatim in continuare sa se inmoaie. Daca nu aveti ardei puteti folosi in loc pasta de ardei.
Adaugam maruntaiele curatate, spalate si bine scurse.
Condimentam cu sare si piper, boia dulce si doua ramurele de cimbru si lasam sa se mai prajeasca putin.
Se adauga vinul alb sec, o jumatate de pahar, fierbem cateva minute ca sa aiba timp alcoolul din vin sa se evapore.
Se adauga apa sa acopere toate ingredientele, se pune si se lasa sa fiarba molcom la foc mic, acoperit cu un capac.
Din cand in cand amestecam, va mai fi nevoie inca de apa, asa ca tineti la indemana un ibric cu apa fierbinte ca sa mai adaugati cand a scazut prea tare.
Secretul unei tocanite delicioase care sa se topeasca in gura este tocmai fiertul asta molcom, inabusit si fara graba pana cand carnea se inmoaie si capata o textura moale. Focul trebuie sa fie dact mediu spre mic si capacul pus deasupra. Dureaza nitel dar merita.
Cand e aproape gata (cam dupa doua- trei ore), o potrivim la gust - o saram, o piperam, adaugam si paprica (ce ii va da un plus de gust si culoare), o mai lasam zece minute pe foc si e gata.
Verdeata o presaram peste carne chiar atunci cand vrem s-o servim.
Video
Notes
Aceasta delicioasa tocanita merge de minune cu garnituri ca mamaliguta, pireu de cartofi sau niste garnitura de orez. Alaturi merge de minune si niste muraturi acrisoare. Yummmiii, ce bun!!!!!