Salata de varză de Bruxelles cu nuci
Salata cu varza de Bruxelles si nuci, o reteta rapida, hrănitoare, ușor de preparat.
Calories: 280kcal
Author: Laura
Blanșăm verzele de Bruxelles
Am spălat verzele și le-am lăsat să se scurgă bine.
Între timp, am pus la fiert 4 litri de apă în care am adăugat 40 g sare.
Când aceasta dă în fiert, adăugăm verzele
Le-am opărit în apă cu sare pentru maxim 5 minute.
Răcim brusc verzele într-un bol cu apă rece (și ghiață) pentru a le păstra verzi.
Le scurgem intr-o strecuratoare si le punem deoparte.
Preparăm salata
Dacă dorim o extraaromă a nucii, putem rumeni miezul de nuca putin in cuptor inainte de a-l folosi in salata.
Punem la incins o lingura - doua de ulei de preferinta intr-un wok (dar daca nu aveti e buna si o tigaie antiaderenta).
Adaugam si 2 – 3 catei de usturoi zdrobiti si o lingurita de boia.
Amestecam, cand incep sa sfaraie, adaugam si verzele.
Amestecam pentru omogenizare, mai gătim încă 2 – 3 minute în tigaie până capătă un gust caramelizat și o textură plăcută. Sfat: nu găti varza de Bruxelles exagerat, gătitul excesiv eliberează compuși sulfurați care dau gustul neplăcut.
Oprim focul, potrivim la gust cu sare, piper…..si presaram deasupra nuca taiata mărunt.
Serving: 250g | Calories: 280kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 8g | Fat: 18g | Fiber: 7g | Sugar: 4g