Go Back
+ servings
pasta de ciuperci cu nuci
Print Recipe
5 from 2 votes

Pate de ciuperci cu nuci

Pate vegetal, făcut doar din ingrediente naturale, delicios si sănătos
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
0 minutes
Total Time30 minutes
Course: aperitive si gustari
Cuisine: de post, vegana
Servings: 4 porții
Calories: 255kcal
Author: Laura

Equipment

Ingredients

  • ¾ cana nuca coapte in cuptor si măcinate
  • 500 g ciuperci fierte in apa cu sare si scurse
  • 2 bucăți ceapa mare
  • 2 căței usturoi eu am înlocuit cu leurda
  • 1 felie pâine înmuiată
  • ½ linguriță cimbru
  • zeama de lămâie după gust
  • sare după gust

Instructions

  • După ce am pus nucile la copt in cuptor, am călit intr-o oala ceapa si usturoiul laolaltă cu ciupercile pe care le-am asezonat cu sare, piper si puțintel cimbru.
  • Am adăugat putina apa si le-am lăsat sa fiarbă pana s-au înmuiat legumele. Le-am pus deoparte si le-am lăsat sa se răcească.
  • Nucile le-am pus in blender si le-am mărunțit. Contează cat sunt de coapte atât la culoarea finala cat si la gust, mie totuși îmi plac ambele variante, contează in final sa nu se ardă prea tare nucile - deci fiți cu ochii pe ele cat stau la cuptor.
  • Adăugăm in blender peste pudra de nuci ciupercile călite cu ceapa inclusiv, am pus si leurda, pâinea înmuiată, am mixat o prima tura, am mai adăugat sare (de e nevoie), suc de lămâie (mie îmi place mai acrișor), am potrivit la gust. Daca e nevoie se poate adăuga si una doua linguri si zeama de la ciuperci dar doar de e nevoie (la mine n-a fost) - in principiu, ciupercile fierte absorb suficienta apa.
  • Când nu am leurda, mai adaug pudra de usturoi (caci nu are o aroma si gust așa agresiv ca usturoiul proaspăt) si vegeta de la naturiști (adică legume uscate fără alte adaosuri).

Video

Notes

Servire
Pateul de ciuperci se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, alături de diverse crudități: castravete, ceapa verde, ridichi, roșii, ardei.
Se poate păstra câteva zile la frigider. 

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 255kcal