Go Back
+ servings
Print Recipe
5 from 3 votes

Miel Kleftiko

Miel Kleftiko, reteta de inspiratie greceasca, delicioasa si usor de preparat
Prep Time15 minutes
Cook Time4 hours
Total Time4 hours 15 minutes
Course: Fel principal
Cuisine: greceasca
Servings: 6 portii
Calories: 416kcal
Author: Laura

Ingredients

  • 1 kg. carne de miel pulpa sau ceafa
  • 6 bucati cartofi curatati si taiati sferturi - eu n-am pus
  • 3 bucati ceapa curatate si taiate jumatate
  • rosii cherry
  • 3 bucati ardei kapia taiati sferturi
  • 6 catei usturoi
  • 100 ml vin sec alb
  • 2 lingurite rozmarin
  • 2 lingurite cimbru
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Instructions

Pregatim ingredientele

  • Aprindem focul in cuptor si-l preincalzim la 180° C.
  • Carnea la temperatura camerei am frecat-o cu sare si piper pe toate partile.
  • Am curatat, spalat si taiat bucati mari ceapa.
  • Am curatat ardeii capia de cotor si am inlaturat samburii din interior. Am facut a fel cu ardeii iuti. Daca nu aveti ardei proaspeti, se pot inlocui cu pasta de ardei sau cu ardei copti de la congelator.
  • Am curatat si cateii de usturoi, nu inlatur coaja, doar ii zdrobesc cu latul cutitului pentru a-si elibera aroma.
  • Spal si plantele aromatice - niste cimbru, patrunjel si rozmarin. Foarte bine ar merge si menta.

Asamblare friptura Kleftiko de miel

  • Am stropit vasul pentru copt cu niste ulei de masline, pus toate ingredientele enumerate mai sus intr-o singura tava, am ”udat” totul cu vin, am ”scapat” peste si niste rozmarin si cimbru dupa care am asezonat cu sare si piper.
  • Deasupra am sigilat cu foaie de copt pe care am intins-o peste margini iar peste foaia de copt, am mai intins si o folie cu aluminiu si am sigilat bine pe margini, sa nu iasa aburul.
  • Am bagat tava in cuptorul preincins si am copt timp de.... 4 ore la foc mic. Eu am copt 4 ore dupa care am desigilat tava (atentie la aburul care iasa si care va poate arde - feriti-va fata si folositi manusi termice de gatit cand faceti aceasta operatiune!).
  • Am mai bagat-o la cuptor pentru inca vreo jumatate de ora pana s-a rumenit carnea la suprafata. Partea asta nu e obligatorie dar zic eu ca friptura noastra arata mai bine rumenita nitel.
  • Scoatem din cuptor si lasam sa se odihneasca jumatate de ora inainte de a o servi....Pas obligatoriu daca vrem sa avem o friptura suculenta.

Video

Nutrition

Calories: 416kcal