Miel Kleftiko
Miel Kleftiko, reteta de inspiratie greceasca, delicioasa si usor de preparat
Prep Time15 minutes mins
Cook Time4 hours hrs
Total Time4 hours hrs 15 minutes mins
Course: Fel principal
Cuisine: greceasca
Servings: 6 portii
Calories: 416kcal
Author: Laura
- 1 kg. carne de miel pulpa sau ceafa
- 6 bucati cartofi curatati si taiati sferturi - eu n-am pus
- 3 bucati ceapa curatate si taiate jumatate
- rosii cherry
- 3 bucati ardei kapia taiati sferturi
- 6 catei usturoi
- 100 ml vin sec alb
- 2 lingurite rozmarin
- 2 lingurite cimbru
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Pregatim ingredientele
Aprindem focul in cuptor si-l preincalzim la 180° C.
Carnea la temperatura camerei am frecat-o cu sare si piper pe toate partile.
Am curatat, spalat si taiat bucati mari ceapa.
Am curatat ardeii capia de cotor si am inlaturat samburii din interior. Am facut a fel cu ardeii iuti. Daca nu aveti ardei proaspeti, se pot inlocui cu pasta de ardei sau cu ardei copti de la congelator.
Am curatat si cateii de usturoi, nu inlatur coaja, doar ii zdrobesc cu latul cutitului pentru a-si elibera aroma.
Spal si plantele aromatice - niste cimbru, patrunjel si rozmarin. Foarte bine ar merge si menta.
Asamblare friptura Kleftiko de miel
Am stropit vasul pentru copt cu niste ulei de masline, pus toate ingredientele enumerate mai sus intr-o singura tava, am ”udat” totul cu vin, am ”scapat” peste si niste rozmarin si cimbru dupa care am asezonat cu sare si piper.
Deasupra am sigilat cu foaie de copt pe care am intins-o peste margini iar peste foaia de copt, am mai intins si o folie cu aluminiu si am sigilat bine pe margini, sa nu iasa aburul.
Am bagat tava in cuptorul preincins si am copt timp de.... 4 ore la foc mic. Eu am copt 4 ore dupa care am desigilat tava (atentie la aburul care iasa si care va poate arde - feriti-va fata si folositi manusi termice de gatit cand faceti aceasta operatiune!).
Am mai bagat-o la cuptor pentru inca vreo jumatate de ora pana s-a rumenit carnea la suprafata. Partea asta nu e obligatorie dar zic eu ca friptura noastra arata mai bine rumenita nitel.
Scoatem din cuptor si lasam sa se odihneasca jumatate de ora inainte de a o servi....Pas obligatoriu daca vrem sa avem o friptura suculenta.