La sfarsitul celor 7 minute, am scos gogosarii cu o spumiera si se pun direct in borcanele deja sterilizate si asezate pe o suprafata metalica care sa preia caldura excesiva ce ar putea sa sparga sticla borcanului.
Vom pune gogoșarii lejer, nu ii vom presa,oricum nu mai sunt rigizi si se așaza mai usor, vom adauga in borcan, pe langa gogosari, frunze de visin, frunze de telina, ramurele de marar sau fenicul, fasii de hrean.
Dupa ce au fost asezati toti in borcane, deasupra lor, se pun 2 - 3 fasii de hrean, asezate in cruce, se mai pot adauga si cate o lingurita de seminte de mustar la fiecare borcan. As fi pus si din acelea dar consumaseram toata provizia la castravetii in otet.
Deasupra se toarna marinata, cu condimente cu tot. Daca se dovedeste insuficienta, se mai poate prepara o combinatie de apa, otet, zahar, dupa principiile explicate mai sus, otetul sa fie jumatate din cantitatea de apa iar zaharul jumatate din otet (desi...ml cu gr. nu e chiar acelasi lucru dar...in fine).
Borcanele se scutura usor sau se inclina pentru a mai elimina din aerul ramas prin interiorul borcanului. Se acopera cu farfurioare si am lasat putin sa se aseze, timp in care am mai facut o cantitate mica de marinata deoarece ce avusesem, nu fusese suficient si mai era nevoie pentru a umple borcanele pana sus.
Am completat cu marinata pana la gatul borcanelor, le-am acoperit cu o farfurioara sa se aseze pentru cateva ore.