Go Back
+ servings
ficăței de pui la tigaie
Print Recipe
5 from 5 votes

Ficăței cu ceapa si ardei, gătiți la tigaie

Ficăței de pui la tigaie, o rețetă hrănitoare si rapida, delicioasa daca știm sa o gătim
Prep Time10 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time35 minutes
Course: Fel principal
Cuisine: romaneasca
Servings: 4 porții
Calories: 64kcal
Author: Laura

Equipment

Ingredients

  • 500 g ficăței de pasare curățați de pielite si fiere
  • 3 - 4 bucăți ceapă de mărime medie
  • 1 - 2 bucăți ardei grași sau capia - roșii - daca nu aveți se poate înlocui cu boia dulce sau pasta de arde
  • 3 - 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 1 legătură frunze de pătrunjel o legătură mica

Instructions

Pregătirea ingredientelor

  • Am spălat si curățat de pielite ficățeii, daca sunt bucăți prea mari, le tai in jumătate. Verific sa nu fie atașată fierea de ficăței, daca aceasta ajunge in mâncare, o va face amara si necomestibila.
  • Spăl bine ficățeii sub un jet de apa rece si ii las sa se scurgă intr-o sita pentru a fi pregătiți sa ii adăugăm in mâncare.
  • Am curățat si spălat 3 cepe mari pe care le-am feliat solzișori nu foarte subțiri.
  • Am spălat si curățat de cotor un ardei kapia, după care i-am feliat solzișori pulpa. Daca nu aveți ardei, îl puteți înlocui cu boia - dulce sau iute - pusa chiar înainte de a adăuga lichid peste ficăței. Nu lăsați prea mult boia sa se prăjească, deoarece capătă gust amar.

Gătirea la tigaie

  • Intr-o tigaie anti aderentă in care am încins 3 - 4 linguri de ulei.
  • Pun ceapa la călit pana se înmoaie si devine translucida.
  • Când ceapa s-a înmuiat, adaug si ardeiul tăiat fâșii, gătindu-l in continuare la foc potrivit , pana se înmoaie.
  • Daca este nevoie, mai picurați cate putina apa ca sa se gătească legumele dar nu adăugați sare - aceasta va întări ficățeii pe care ii adăugam curând.
  • Când ceapa si ardeii sunt gata, adaug ficățeii. EXTRA SFAT: e important sa adăugați ficățeii doar când ceapa si ardeiul sunt gătite. Ficățeii nu se prepara mult timp iar o gătire excesiva a lor ii va face uscați si înecăcioși. Daca, la acest stadiu, doar ficățeii mai trebuie gătiți si ii vom lua de pe foc la timp, mâncărica noastră va fi delicioasa, doar respectând acest mic detaliu
  • I-am gătit timp de 5 - 6 minute pe foc potrivit, amestecând des, pana ficățeii își schimba culoarea pe toate părțile.
  • Am adăugat vinul si dau focul mai tare ca sa dea in clocot mai repede.
  • Când acesta da in clocot, dau focul mai încet si mai gătesc circa 7 - 8 minute pana mai scade focul din tigaie. Este foarte important sa nu ii gătim excesiv. Recomand ca după 5 minute, sa verificați cat s-au gătit, secționând un ficățel mai crud, daca nu e suficient gătit ii mai lăsați încă doua - trei minute.
  • Când ficățeii sunt gata, adaug sare si piper după gust si amestec pentru omogenizare.
  • Se iau de pe foc si se presară deasupra pătrunjel tocat. Se servește imediat.

Video

Notes

  • Boia dulce se va adăuga înainte de a stinge totul cu vin.
  • Pasta de ardei s-ar adăuga o data cu sarea. In general, pasta de ardei e deja sărată si ar întări ficățeii daca o punem prea devreme. De aceea punem spre final, amestecam si gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, pasta va reduce simțitor cantitatea necesara de sare.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 64kcal | Carbohydrates: 4.6g | Protein: 7g | Fat: 1.9g | Fiber: 0.7g
QR Code linking back to recipe