Intr-o tigaie anti aderentă in care am încins 3 - 4 linguri de ulei.
Pun ceapa la călit pana se înmoaie si devine translucida.
Când ceapa s-a înmuiat, adaug si ardeiul tăiat fâșii, gătindu-l in continuare la foc potrivit , pana se înmoaie.
Daca este nevoie, mai picurați cate putina apa ca sa se gătească legumele dar nu adăugați sare - aceasta va întări ficățeii pe care ii adăugam curând.
Când ceapa si ardeii sunt gata, adaug ficățeii. EXTRA SFAT: e important sa adăugați ficățeii doar când ceapa si ardeiul sunt gătite. Ficățeii nu se prepara mult timp iar o gătire excesiva a lor ii va face uscați si înecăcioși. Daca, la acest stadiu, doar ficățeii mai trebuie gătiți si ii vom lua de pe foc la timp, mâncărica noastră va fi delicioasa, doar respectând acest mic detaliu
I-am gătit timp de 5 - 6 minute pe foc potrivit, amestecând des, pana ficățeii își schimba culoarea pe toate părțile.
Am adăugat vinul si dau focul mai tare ca sa dea in clocot mai repede.
Când acesta da in clocot, dau focul mai încet si mai gătesc circa 7 - 8 minute pana mai scade focul din tigaie. Este foarte important sa nu ii gătim excesiv. Recomand ca după 5 minute, sa verificați cat s-au gătit, secționând un ficățel mai crud, daca nu e suficient gătit ii mai lăsați încă doua - trei minute.
Când ficățeii sunt gata, adaug sare si piper după gust si amestec pentru omogenizare.
Se iau de pe foc si se presară deasupra pătrunjel tocat. Se servește imediat.