Go Back
+ servings
ciorba falsa de burta
Print Recipe
5 from 1 vote

Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta, ciorba de pleurotus, reteta simpla, de post, cu ingrediente naturale, gata in mai putin de o ora.
Prep Time15 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time40 minutes
Servings: 6 portii
Calories: 73.3kcal
Author: Laura

Equipment

Ingredients

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 bucati ceapa alba
  • 3 bucati morcov
  • 2 bucati pătrunjel radacina
  • 1 bucata păstârnac radacina
  • 1/2 radacina țelină
  • 50 - 100 g nuci caju
  • 10 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 3 bucati gogosari murati
  • 1 legatura frunze de patrunjel proaspete
  • sare dupa gust
  • 10 boabe piper
  • 2 frunze dafin

Instructions

Pregatirea ingredientelor

  • Nucile caju le pun cu cel putin 12 ore inainte de preparare intr-o cana cu apa. NOTA: daca nu apucati sa inmuiatai astfel nucile, se recomanda a se fierbe nucile cateva minute inainte de a le folosi la reteta.
  • Inlatura tulpina ciupercilor pleurotus iar palarioarele se taie fasii, imitand din punct de vedere al aspectului fasiile de burta de vita.
  • Curat, spal si tai marunt 2 cepe mici.
  • Spal si curat 3 morcovi.
  • Unul din morcovi il dau pe razatoarea fina.
  • Spal si curat radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.

Preparare ciorba de burta

  • Pun ciupercile la calit in putin ulei, adaug si sare, amestec usor si des pana cand ciupercile se inmoaie si capata un aspect usor rumenit.
  • Cand sunt gata, scot fasiie de ciuperci cu o spatula.
  • In oala, peste resturile de ciuperci, torn 1 - 2 linguri ulei si calesc ceapa, adaugand si putina sare, pana cand se inmoaie si devine translucida. Tineti focul mic pentru a evita ca resturile ramase dupa ciuperci sa se arda.
  • Cand ceapa s-a inmuiat, adauga 3 litri de apa si dau focul tare pana apa da in clocot, dupa care micsorez flacara cat sa fiarba molcom.
  • Adaug in ciorba si patrunjelul, pastarnacul si morcovii, 10 - 12 boabe de piper, 2 frunze de dafin si 1 lingurita sare .
  • Cand legumele sunt fierte, scot morcovii, ii tai felii, ii pun intr-un bol si, peste ei, adaug 2 linguri pasta de ardei si 3 bucati sferturi de gogosari murati. NOTA: daca nu vreti o ciorba prea colorata in rosu, nu puneti morcovii fierti.
  • Cu un mixer vertical, transform totul intr-o pasta omogena.
  • Intr-o craticioara, am incins putin ulei, adaug morcovul ras, calesc putin pana uleiul se coloreaza frumos in portocaliu, dupa care adaug si amestecul de morcov cu ardei si le calesc pana cand umezeala din ele dispare si piureul devine mai compact.
  • Scot din ciorba patrunjelul, telina si pastarnacul.
  • Adaug in ciorba amestecul pasat si tocmai calit de legume.
  • Adaug si fasiile de ciuperci deja calite si mai las sa fiarba inca 5 minute.

Dresatura pentru ciorba

  • Patrunjelul, pastarnacul, telina le tai bucati si le pun in bolul mixerului vertical, adaug nucile caju bine scurse de apa inainte, o cana de supa limpede si cateii de usturoi curatati.
  • Cu mixerul vertical mixez totul pana transform totul intr-o pasta.

Dregem ciorba si o definitivam

  • Luam ciorba de foc.
  • Dresatura de caju o turnam in ciorba si amestecam bine. Nu o punem inainte de a lua ciorba de pe foc, pentru ca prin fierbere, usturoiul isi pierde aroma iute.

Ultimele retusuri

  • Potrivim la gust daca mai este nevoie cu sare. Otet sau usturoi mai mult las familia sa isi mai puna dupa gust, fiecare in farfuria proprie.
  • Tai foarte marunt frunzele de patrunjel si le adaug peste ciorba fierbinte.

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 73.3kcal | Carbohydrates: 3.2g | Fat: 6.3g | Fiber: 1g
QR Code linking back to recipe