Adaug perisoarele, una cate una, in ciorba deja in clocot.
Dau focul incet sa sa fiarba ciorba molcom, pun capacul si las sa se fiarba pentru circa 20 de minute.
Cand apare spuma rezultata din proteinele din perisoare, o culegem cu o lingura de la suprafata ciorbei.
Dupa 10 minute de la adaugarea perioarelor, adaug si o cana de bulion de rosii, 1 - 2 linguri pasta de ardei - eu am mai pus o tulina de leustean dar acesta este optional.
Mai puteti adauga acum si alte legume - 2 - 3 linguri de mazare ori o gulie taiata cubulete
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba molcom pentru inca 10 minute.
Spalam 2 legaturi de verdeata - eu am o legatura de patrunjel si una de leustean. Dupa ce le-am spalat, le las sa se zvante de apa dupa care inlatur tulpinile iar frunzele le tai marunt.
Dupa 20 de minute de fierbere, scot o perisoara si gust sa vad daca e gata - ma intereseaza sa vad, in mod special, daca e fiert orezul din perisoare.
Daca perisoarele sunt gata, potrivim la gust ciorba cu sare si o luam de pe foc.
Adaug parte din verdeata sa se infuzeze in ciorba, restul se poate adauga direct in farfurie pentru o nota de prospetime in plus. Pe langa leusteanul si patrunjelul pe care le avem deja, mai merge foar6e bine si verdeata de tarhin - proaspata sau in otet.
De acrit, nu o mai acresc in plus, isi va potrivi fiecare dupa gust in farfurie. Ciorba noastra se serveste fierbinte, pofta buna va doresc!