Eu una prefer ardeii copti la gratar pe carbuni dar la tura aceasta i-am facut pe aragaz, pe o plita de fonta.
In intoarcem pe toate fetele dupa care, cand sunt gata, ii punem intr-un vas, saram si ii acoperim cu un prosop curat - aceasta etapa ca face ca indepartarea pielitei sa fie usoara.
De obicei, curat ardeii deasupra unui vas curat, punand pielita intr-un blidisel alaturat. Motivul pentru care curat deasupra unui vas curat este ca nu vreau sa pierd nici un strop din sucul ardeiului - e atat de delicios.
Curatarea ardeiului e treaba migaloasa caci trebuie sa inlaturam si cea mai mica urma din pielita arsa, daca raman, pot fermenta in borcan.
Dupa ce am inlaturat pielita, indepartez cotorul si, cu rabdare infinita inlaturam si semintele. Daca se mai intampla sa cada cata o samanta de ardei in vasul curat, nu va stresati, oricum la final vom trece sucul prin sita ca o ultima precautie impotriva impuritatilor.
Atentie! Oricat ati fi de tentati sa folositi apa la curatarea ardeilor (fie si doar ca sa va spalati pe maini din cand in cand....) abtineti-va, ii veti face sa fie mai aposi.