Prapurele l-am clatit cu apa rece si curata, in mai multe ture, dupa care l-am lasat intr-un bol acoperit cu apa rece in care am turnat un strop de otet.
Rinichii i-am scos din grasimea in care erau inveliti, i-am taiat pe lun, si i-am pus in apa rece cu otet pentru o jumatate de ora inainte de a-i folosi la reteta.
Inima am sectionat-o, eliminand din interior cheagurile de sange, dupa care am pus-o la fiert intr-o oala cu apa.
Am verificat plamanii si ficatul sa nu aiba pete sau noduli, dupa care i-am feliat in bucati mai mici.
Momitele, cu restul de garsime si ceva carne pe langa le-am pus la fiert in aceeasi oala in care fierbe inima. Putem pune mai tarziu decat inima caci momitele fierb foarte repede. L-e-am mai lasat sa fiarba inca 10 - 15 minute.
Am curatat si taiat ceapa - au am folosit si ceapa verde si ceapa galbena plus niste fire de usturoi verde.
Am incins 2 - 3 linguri de ulei intr-o cratita incapatoare.
Pun la calit si rinichii (bine scursi de apa in care au stat) si plamanii - bucati deja taiate bucati.
Am calit la foc potrivit iar dupa 10 minute, am adaugat si bucatile de ficat, mai gatim totul inca circa 8 minute. NOTA! Nu am gatit complet aceste organe, le las doar trei sferturi din timpul necesar, ele se vor mai gati si in cuptor. Luam cratita de pe foc , lasandu-le sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.
Am taiat bucati inima si momitele, eu pun in drob si grasimea, drobul mi se pare fad fara ceva grasime.
Am spalat o legatura de patrunjel verde si le-am taiat marunt.
Punem 4 oua la fiert cat sa fie moi, cam 4 - 5 minute de fiert din momentul in care incepe apa sa fiarba. Nu il fierbeti mai mult, se va mai gati si cat sta la cuptor.