Cu un cutitas, taiem complet in jurul coditei ardeiului, dupa care scoatem cotorul si curatam in jos pe nervuri ca sa inlaturam toate semintele (acolo sunt zonele in care ardeiul poate fi mai iute). Pentru ciorba, se recomanda ardei mai micuti, de marimea podului palmei.
Spălăm și lăsăm să se scurgă cu tăieturile tocmai făcute în jos.
Curățăm ceapa, o spălăm după care o taiem cât mai mărunt. NOTA: ca optiune, puteti cali pentru mai mult gust ceapa inainte de a o adauga in carnea tocata.
Adăugam ceapa peste carnea tocata si amestecăm pentru omogenizare.
Adaug si orezul, sarea, piperul si verdeata
Amestecăm bine să se omogenizeze amestecul.
Umplem ardeii cu aceasta umplutura, lasand sus circa o jumatate de cm spatiu liber pana la buza ardeiului.
Intr-o oala incapatoare, pun la fiert ardeii umpluti in multa apa (circa 4 litri).