Desfac conserva de compot si scurg fructele de sirop cu o sita. Apoi le întind pe un strat -doua de hârtie absorbanta, din aceea de la prosoapele de bucătărie ca sa absoarbă excesul de umiditate din ele.
Punem laptele intr-o oala încăpătoare si îl punem pe foc sa se încălzească. Nu îl pierdeți din ochi. In timpul asta....
Gălbenușurile despre care am vorbit deja mai sus la bezea le amestecam cu zaharul si le mixam bine sa se omogenizeze.
Adăugăm amidonul, amestecam cu sârg pana se dizolva in compoziție.
Adăugăm esența de vanilie.
Laptele este cald deja. Îl tragem deoparte de pe foc si cu cu polonic, turnam lapte peste compoziția de gălbenușuri, amestecând in acestea continuu. Scopul este aducerea compoziției de gălbenușuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui.
Am turnat compoziția de gălbenușuri amestecata cu lapte in oala in care am încălzit deja laptele.
Punem cratița pe foc mic si ne înarmăm cu răbdare, amestecând continuu cu un tel in compoziția de lapte cu gălbenușuri pana se îngroașă.
Lăsăm sa se răcească, amestecând des.
Untul îl avem la îndemână, sa aibă temperatura camerei.
Când cele doua au stat destul cat sa fie cam la aceeași temperatura (a camerei adică), am amestecat puțin untul după care am început a adăuga treptat cate o lingura din crema de vanilie, amestecând pana înglobam toata crema de gălbenușuri cu untul.
Crema astfel obținută am întins-o peste blatul copt cu bezea, nivelând-o cu grija.
Am adăugat cu mana si fructele, împingându-le ușor cu degetul in crema. Se pot adaugă fructele si atunci când amestecam untul cu crema de gălbenușuri dar eu am găsit mai ușor sa pun ulterior fructele. In plus, sunt mai ușor de distribuit uniform pe toata suprafața.