Snitel de pui cu pesmet, reteta de snitel vienez pas cu pas VIDEO
Snitel de pui cu pesmet, reteta rapida explicata pas cu pas, reteta clasica de snitel vienez, avem nevoie de doar cateva ingrediente simple si se face rapid si usor. Perfect pentru orice masa, acest snitel pane de pui va fi o adevarata delicatesa pentru papilele tale gustative!
reteta video
Un clasic al bucătăriei italiene: Pui picatta
Cu siguranță, unul dintre preparatele preferate ale multora atunci când vine vorba de mâncare rapidă și delicioasă este snițelul de pui. Si adevarul este ca, cu un ingredient principal atât de hranitor precum pieptul de pui și crusta crocantă realizată din pesmet, acest preparat devine o opțiune atrăgătoare pentru oricine dorește să savureze ceva gustos într-un timp scurt.
Cand eram mica, mama facea foarte des aceasta mancare. Doar ca ea il face fara pesmet, adica asa numitul snitel parizian. Snitelul care cuprinde in crusta si pesmet poarta numele de snitel vienez.
Fraged si delicios: Pui supreme
O rețetă simplă și ușor de făcut => Pui cu ceapa la tigaie
Imi dau seama ca mama prepara asa des snitel de pui pentru ca este o mancare simpla si rapidă, foarte potrivit pentru cineva care nu are mult timp la dispoziție dar dorește totuși să se bucure de o masă delicioasă. Mama venea de la munca dupa 8 ore de munca, acasa era alta tura de treaba, dat fiind ca avea si casa si gradina de ingrijit, asa ca mancarea rapida era una din solutiile cu care reusea sa bifeze rapid o familie hranita fara a petrece prea mult la bucatarie.
Cateva detalii personale despre snitelul preparat in reteta video
In video, am folosit asa numitul inner file, adica acel file intern din pieptul de pui, practic acea bucata de carnea este cea mai frageda bucata de pui. S-a intamplat să gasesc acest inner file de vanzare la caserolă la un magazin de producător și m-am grabit să-l cumpăr, arareori gasesc de cumparat in acest format de inner file separat. Aceasta bucata de carne este cea mai fragedă, suculentă și putin grasă portiune a pieptului de pui normal și pretul e ceva mai piperat. Bineinteles pentru un snitel ca la carte puteti folosi piept de pui obisnuit dar, la fel de bine, puteti folosi si piept de curcan.
Tips & Tricks
Prepararea unui snitel savuros de pui este foarte simplă și nu necesită mult timp în bucătărie. Totusi aveti nevoie să stiti cateva mici secrete pentru a avea cel mai reusit snitel din piept de pui.
Pregatirea carnii de pui
- Cand vrem sa feliem pieptul de pui pentru a obtine niste felii bune pentru a fi folosite pentru snitele, trebuie sa tinem cont ca grosimea pieptului nu este egala peste tot. In interior este cea mai frageda portiune numita inner file, pe aceea nu se recomanda sa o feliati ci doar sa o nivelati dand usor cu un ciocan de snitele
- Am feliat piept de pui pe care l-am feliat pe lung in bucăți de circa 1 cm nu mai groase de 2 cm. Daca feliile de piept sunt mai mici, puneți 3 felii la porție, daca sunt mai mari 2.
- Daca feliile de snitel v-au rezultat prea groase la feliere, le puteti aplatiza usor cu ciocanul de snitele pentru a avea o grosime uniforma, lucru care va ajuta foarte mult la gatirea uniforma a snitelului. Daca v-a rezultat un snitel mai subtire, nu este nevoie sa il mai bateti, carnea de pui este oricum suficient de frageda.
Mici secrete pentru cele mai bune snitele de pui
- Pentru a se praji cum trebuie, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu o puneti la gatit rece deoarece asta va face sa nu se gateasca uniform. Asadar, scoateti pieptul de a frigider cu cel putin jumatate de ora inainte de a incepe sa-l preparati.
- Pentru prajire, avem nevoie de o tigaie antiaderenta si ulei in suficienta cantitate cat sa poata praji snitelele si pe lateral. Cantitatea de ulei poate varia in functie de cat larg este vasul in care vom prepara snitelele.
- Uleiul trebuie sa fie bine incins inainte de a adauga snitelele, trebuie sa inceapa sa sfaraie instant la contact. Tot timpul prepararii trebuie sa supraveghem atent temperatura uleiului, acesta trebuie sa fie suficient fierbinte cat sa sfaraie instant cand punem snitelul la preparat si trebuie sa aiba o temperatura constanta tot timpul gatirii dar nu trebuie lasat nici sa devina prea fierbinte cat sa se arda.
Variante de servire
- Aceste snitele sunt perfecte atat calde cat și reci. Pot fi savurate ca gustare pe un platou mai divers chiar și la ocazii dar e e minunat și ca fel principal la pranz langă o garnitură la alegere și o salată.
- Acest fel de mâncare gustoasă poate fi servit alături de o garnitură simplă sau chiar între două feliuțe de pâine proaspăt coaptă pentru a obține cel mai delicios sandwich. Este o opțiune versatilǎ potrivitǎ pentru cineva care are nevoie de o masǎ rapidǎ, dar savuroasǎ. Poftẚ bunã!
Șnitel de pui cu pesmet – reteta scrisa
Daca esti in cautarea unei retete pentru snitele de pui sau vrei sa incerci ceva nou, atunci aceasta reteta video pe care o aveti mai sus este pentru tine! Urmand aceasta reteta simpla, vei avea parte de gustul autentic al snitelelor pane de pui, perfecte pentru o masa in familie sau cu prietenii.
reteta printabila
Snitel de pui in pesmet
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 3 – 4 bucati oua
- 2 – 3 linguri faina
- 2 – 3 linguri pesmet
- sare dupa gust
- piper macinat, dupa gust
instructiuni
Pregătim carnea de pui
- Am feliat piept de pui pe care l-am feliat pe lung in bucăți de circa 1 cm nu mai groase de 2 cm. Daca feliile de piept sunt mai mici, puneți 3 felii la porție, daca sunt mai mari 2.
- Fiecare bucată de file am acoperit-o cu o folie transparentă și le-am am nivelat cu ajutorul unui ciocan de nitel, nu loviti camea viguros, scopul este să aplatizam carnea și să îi dăm o grosime egală. IMPORTANT! Daca feliile de carne sunt taiate suficient de subtire, nu mai este nevoie sa aplatizam cu ciocanul. Inner fileul trebuie aplatizat doar cat sa capete o grosime egala, fileul este oricum fraged.
- Fiecare file îl asezonam cu sare și piper.
pregatim ingredientele pentru crusta si trecem carnea prin ea
- Spargem 2-3 ouă intr-un bol si le batem ca pentru omletă, am asezonat cu sare si piper (după gust).
- Pregatim 3- 4 linguri făină și 3- 4 linguri pesmet in doua boluri.
- Fiecare bucată de carne o trec pe rand prin făină, mă asigur că e acoperită peste tot, scuturand excesul.
- Trecem apoi acea felie infainata prin ou, atat pe o parte.
- In final trecem prin pesmet atat pe o parte cat și pe cealaltă.
prajim snitelele
- Punem o tigaie antiaderentă pe foc adaug ulei, grosimea acestuia tb să fie suficient de mare cât snitelele să se prăjească și pe laterale.
- Uleiul trebuie să fie bine încins, nu punem snitelele în uleiul încă insuficient incalzit deoarece nu vor mai deveni crocante și se vor îmbiba cu grasime Uleiul trebuie să fie fierbinte cat să înceapă instant să sfaraie când punem snitelul, în aceste conditii, crusta se va forma foarte repede si nu va fi deloc uleioasa.
- Se prajeste pe o parte circa 2 minute, întoarcem apoi și mai prajim pe cealaltă parte cam un minut. NOTA: Nu trebuie să stati cu ochii pe cronometru, se poate vedea foarte bine cu ochiul liber când snitelul e gata pe o parte cand trebue intors. Se observa foarte usor si cand e gata și trebuie scos.
- Am pregătit și un vas pe care l-am tapetat cu servetele absorbante de hârtie, aceste servetele au rolul de a absorbi uleiul ce se va scurge de pe suitele după ce le vom scoate de la prăjit.
- Prăjim în modul în care am povestit deja până terminam de preparat toate snitelele. Temperatura uleiului trebuie pastrata constantă si fierbinte in asa fel incat nici sa nu ajunga sa fumege (caz in care devine toxic), nici sa scada in temperatura si sa imbibe de grasime snitelul.
- Snițelele noastre sunt gata, inlatur și sevetelel cu care am absorbit grasimea.
- Snitelele pot fi servite atat calde cat si reci ca aperitive.
Indiferent dacă îl servești alături de o salată proaspătă sau cu garniturile tale preferate, snitelul de pui rămâne un clasic al bucătăriei rapide și reconfortant pentru oricine apreciazǎ gustările simple, dar pline de savoare. Pofta buna!