Sos tartar, reteta frantuzeasca pe baza de maioneza, cu castravete acru, capere, albus de ou si verdeata, un gust fin si delicios ce merge grozav atat cu friptura rece sau carnea rasol, cat si cu pestele pane, sau ouale umplute ori simple. Cum se face acest sos celebru?
Primele dati cand am testat acest sos a fost la restaurant. Era gustos, facut acolo, cu maioneza groasa. Mi-am dat seama ca era facut acolo dupa ce am testat varianta de dressing tartar din magazine. Doamne , ce diferenta! Sa nu faceti greseala sa-l cumparati fara macar a incerca o data sa-l faceti casa. E o reteta foarte simpla, rapida si mult mai gustoasa decat orice ati fi gasit in comert.
Exista multe variante de sos clasic tartar. Noi am ramas la aceasta, ingredientul pe care nu-l folosim si l-am vazut in alte retete este ceapa. Puteti testa voi insiva cu ceapa si fara ceapa si alegeti ce varianta va place.
De obicei, noua ne place maioneza mai groasa. De data asta, am preferat o maioneza mai fluida care sa semene cu un sos. Pentru a ingrosa maioneza eu folosesc galbenus de ou fiert bine maruntit. Asa ca tot ce a trebuit sa fac pentru a obtine o varianta mai fluida a fost sa nu adaug galbenus – dupa cum vedeti in filmuletul de mai jos.
Sosul Tartar este acrisor, lejer si merge perfect cu oua fierte sau umplute, carne sau limba rasol sau peste pane.
Foarte simplu de facut acest sos tartar si e delicios.
Sos tartar, reteta fina si rapida VIDEO
Descriere
Sos tartar, reteta frantuzeasca pe baza de maioneza, cu castravete acru, capere, albus de ou si verdeata, un gust fin si delicios ce merge grozav atat cu friptura rece sau carnea rasol, cat si cu pestele pane, sau ouale umplute ori simple.
Ingrediente
Instructiuni
Preparam maioneza
-
Am inceput prin a prepara maioneza. Deobicei ne place maioneza cat mai groasa, de data asta am facut-o moale deoarece vreau ca sosul tartar sa fie moale si semi-fluid. Din observatia mea, diferenta o face galbenusul fiert adaugat la maioneza. Daca vreau ca maioneza sa fie mai moale, nu adaug galbenus fiert. Pentru alte detalii cu privirea la prepararea unei maioneze perfecte, vedeti aici.
-
Am tocat marunt castravetele, albusul de ou fiert si caperele.
-
Am stors bine de apa castravetele taiat marunt si caperele maruntite. Vream sa fie cat mai uscate pentru a nu lasa zeama in sos, influentand textura si gustul.
-
Amestecam intr-un bol toate ingredientele, amestecand pentru omogenizarea compozitiei.
-
Am potrivit la gust cu zeama de lamaie, sare si piper. Sarea se pune la final si nu la inceput (in maioneza, de pilda) deoarece multe castravetele si caperele contin deja sare si doar gustand la final putem stabili cam de cata sare am mai avea nevoie.
-
Se serveste imediat dar se poate pastra pana la 3 zile la frigider intr-un recipient inchis (un borcan de sticla, de pilda).
Servings 4
- Amount Per Serving
- Calories 211kcal