Chiftele vegana de conopida, reteta culinara vegana, de post, gatita cu ingrediente naturale, cu o textura fina si gust delicios.
O reteta foarte gustoasa, vegana, de post este cea de chiftele de conopida, chiftelute cum imi place mie sa le alint – caci le fac micute cat o nuca si sunt atat de usor de savurat incat dispar rapid de un platoul de servire , n-au nici o sansa in fata pofticiosilor familiei. Trebuie s-o incercati….
Stiti ca eu sunt mare fana conopida. O mananc si cruda si gatita, este si foarte versatila. În plus este foarte sănătoasă. Conținând antioxidanți naturali, această leguma ne ajută în menținerea sănătății și previne îmbătrânirea prematură.
Conține, de asemenea, vitamine esentiale, carotenoizi, fibre, zaharuri solubile, minerale si compusi fenolici. Consumul ei poate ajuta și preveni în acutizare bolilor cardiovasculare, în tulburările neurodegenerative și conține compuși anti-cancer. Având doar 26 de calorii la 100 de grame, este un ajutor neprețuit pentru menșinerea siluetei și e de real folos și pentru persoanele care suferă de diabet.
Aceaste chiftele de conopida nu erau in forma initiala o reteta de post, adica mai contineau si ou si cascaval. Am adaptat-o in asa fel incat sa poata fi consumata in post, cu ingrediente exclusiv vegetale. Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase. Si ca sa va conving de acest lucru, va invit sa urmariti si videoclipul retetei in care este prezentata prepararea retetei pas cu pas……Nu ezitati sa printati reteta si sa o incercati alaturi de mine…. Astept cu nerabdare impresiile voastre.
Alte retete cu conopida
Reteta VIDEO
Chiftele de conopida cu cartofi – reteta scrisa
Daca va place, nu uitati sa va abonati la canalul meu youtube si veti vedea imediat ce apare un nou video.
Chiftelute de conopida
Ingrediente
- 500 g conopida fiartă și scursă bine
- 1 bucată ceapă de mărime mijlocie, tăiată mărunt
- 1 bucată cartof fiert si zdrobit piure
- 1 – 2 linguri faina
- 1 – 2 linguri ulei
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță rasă
- sare după gust
- piper după gust
- 2 – 3 linguri mărar proaspăt tocat fin
Mod de preparare
Pregatim legumele
- Taiem buchetelele de conopida de pe cotor si le pun la fiert in multa apa cu 1 lingura sare. Durează cam 10 minute să fiarbă buchețelele de conopidă, timp calculat din momentul în care apa începe să fiarbă.
- Cand conopida e fiarta, o stoarcem cat se poate de bine de apa din tesuturi. Cu cat o stoarcem mai bine cu atat chiftelutele vor avea o textura mai legata. Eu am stors conopida intre palme dar foarte eficient este si sa o punem intr-un prosop de bucatarie curat, sa impaturim prosopul in jurul ei si sa stoarcem bine pentru a elimina apa.
- Spalam cartoful și îl punem la fiert în apă cu sare ( 1 lingură sare la 1 litru apă). Cand e gata, curatam de coaja si zdrobim intr-un piure cat mai fin.
- Curățăm ceapa, o spălăm È™i o tăiem mărunt – cat mai marunt.
Formam compozitia pentru chiftelute
- Conopida bine scursa de apa se amestecă cu cartoful fiert si zdrobit piure, ceapa tăiată mărunt și făina.
- Compoziția se amestecă bine, până se formează o compoziție ca o pastă legată.
- Se picura uleiul cu atentie (dar doar daca e nevoie adica daca compozitia de conopida este prea uscata), pentru a nu turna in exces si a nu fluidiza compozitia.
- Se adauga bicarbonatul si se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata.
Modelam chifelele
- Cu o linguriță se iau bulgărași din pasta de conopidă si se dau prin făină. Chifteluțele le-am făcut cam de mărimea unei nuci.
Prajim chiftelele
- Se prajesc in ulei incins – nu puneti chiftelele pana uleiul nu sfaraie, nu de alta dar, puse inainte, vor absorbi mult mai mult ulei.
- Nu intoarceti chiftelutele pana nu prind o frumoasa crusta aramie in baia de ulei. Astfel nu se vor imprastia.
- O dată făcute, se așeaza pe un servet de hartie ca sa absoarba uleiul.
- Sunt foarte fine si foarte gustoase. Se pot savura la o gustare normală dar si ca aperitive de ocazie pe un platou la o aniversare. Alaturi se cer niste muraturi, un sos de rosii si orice va mai pofteste inima.